Mikko Koivu näpäytti valmentajia iskemällä kiekon kahdesti Columbus Blue Jacketsin verkkoon ja tuplaten kauden maalisaldonsa.

VIDEO: Jämärooliin pudonnut Mikko Koivu näpäytti valmentajia – iski kahdesti!

Nelosketjun jämärooliin pudonnut Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu näpäytti valmentajia iskemällä kaksi maalia Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Mikko Koivun rooli Minnesota Wildissa on jäänyt viime aikoina todella pieneksi. Kokenut suomalaissentteri on pelannut jo jonkin aikaa neloskentällisessä ja joutunut jopa pois omalta pelipaikaltaan, sentterin tontilta, pelaten laidassa.

Koivu kommentoi tilannettaan jo viime viikolla Ylen haastattelussa ja rivien välistä oli havaittavissa melkoinen pettymys vallitsevaan tilanteeseen.

– Pitää vain tulla hallille ja tehdä oma työ, ei siinä muuta.

– Ei ole tietoa. Sinun pitää kysyä valmentajalta. Minä teen oman työni ja sillä siisti, Koivu kommentoi, kun häneltä udeltiin syistä roolin pienentymiselle.

Viime yön NHL-kierroksella Koivu iski kiekon kahdesti Columbus Blue Jacketsin maaliin ja oli ratkaisevassa roolissa, kun Wild vei ottelun nimiinsä lukemin 5-4. Suomalaiskonkari vastasi joukkueensa 3-1-maalista ajassa 32:08 ja ajassa 39:49 hän vei joukkueensa 4-1-johtoon.

Samalla Koivu piti kuitenkin kiinni järisyttävän kovasta ammattitaidostaan: siinä, missä moni muu pelaaja olisi vastaavanlaisessa tilanteessa vetänyt peliin melkoiset tuuletukset, suomalaisen juhlinta oli äärimmäisen maltillista – jopa jäätävän kylmää.

Koivulle viimeiset reippaat 12 kuukautta ovat olleet melkoisen raskaat. Viime kausi meni pipariksi helmikuussa koetun vakavan polvivamman vuoksi, joka uhkasi jopa kuluvan kauden alkua. Joulukuussa hän loukkaantui uudelleen ja oli sivussa 14 peliä ja paluunsa jälkeen hänen roolinsa pieneni nopeasti.

Parin viikon päästä 37 vuotta täyttävä Koivu on tehnyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 48 ottelussa tehot 4+13=17, joten näillä kahdella maalillaan hän tuplasi kuluvan kauden maalisaldonsa. Ylipäätään Koivun, joka pelasi ottelussa 13:16, johtama nelosketju oli Wildille kaikki kaikessa, sillä Ryan Donato teki tehot 1+1 ja Ryan Hartman 0+2.

Wild – Blue Jackets -ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa