Mikko Koivulle 1 000 NHL-ottelua täyteen; samalla suomalaiskippari teki myös NHL-uransa 700. tehopisteen ja ratkaisi pelin voittolaukauskilpailussa.

VIDEO: Mikko Koivulle 1 000 NHL-ottelua ja 700 tehopistettä täyteen!

Mikko Koivulle 1 000 NHL-ottelua täyteen! Koko NHL-uransa ajan Minnesota Wildia edustanut Koivu on vasta kuudes kyseiseen saavutukseen yltänyt suomalainen.

NHL:ssä tehtiin viime yönä suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Minnesota Wild isännöi Prime time -aikaan pelatussa ottelussa Dallas Starsia.

Wildin kapteenina kymmenettä kauttaan toimiva, ja kaiken kaikkiaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa 15 kauttaan pelaava, Koivu saavutti nimittäin 1 000 pelatunt NHL-runkosarjaottelun rajan vasta kuudentena suomalaispelaajana kautta aikain.

– Se tosiasia, että pääsen pelaamaan 1 000. otteluni näiden fanien edessä, jotka ovat antaneet minulle ja perhelleni urani aikana niin paljon, on minulle todella iso asia – se tekee tästä erityislaatuista, Koivu totesi Fox Sportsille ottelun alla.

Paikalle oli saapunut Suomesta myös Koivun perheenjäsenet.

– Heillä on ollut suuri vaikutus. He näyttivät minulle oikean reitin nuorempana ja kasvattivat minusta sellaisen ihmisen, mitä olen. Haluan luonnollisesti kiittää heitä ja se merkitsee minulle todella paljon, että he ovat täällä tänään.

Aiemmin kyseiseen saavutukseen ovat suomalaispelaajista yltäneet vain Teemu Selänne (1 451 ottelua), Teppo Numminen (1 372 ottelua), Jari Kurri (1 251 ottelua), Olli Jokinen (1 231 ottelua), Saku Koivu (1 124 ottelua) sekä Kimmo Timonen (1 108 ottelua).

Kyseiseen ottelumäärään yltäminen ei jäänyt Koivun osalta ainoaksi merkittäväksi saavutukseksi: hän nimittäin merkkautti Stars-ottelussa NHL-uransa 700. tehopisteen runkosarjan osalta, kun hän syötti ajassa 32:43 syntyneen joukkueensa 1-0-maalin ylivoimalla.

Itse asiassa tällä saralla 36-vuotias suomalainen nousi vieläkin harvinaislaatuisempaan suomalaisjoukkoon, sillä aiemmin ainoastaan Selänne (1 457 pistettä), Kurri (1 398 pistettä), Saku Koivu (832 pistettä) ja Jokinen (750 pistettä) ovat päässeet 700. tehopisteen klubiin.

Itse ottelu päättyi Wildin 3-2-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen ja kuinka ollakaan – Koivu pamautti ratkaisevan rankkarin Ben Bishopin selän taakse.

Fanit ja molempien joukkueiden pelaajat huomioivat Koivun standing ovationilla:

Piste numero 700:

Koivu ratkaisi pelin rankkaribravuurillaan – rystylle ja ylös:

Tältä näytti, kun voittolaukauskilpailu ratkesi Alex Stalockin torjuntaan ja Koivu oli vaihtopenkillä juhlinnan kohteena:

Koivulle meinasi käydä hassusti, kun joukkuekaveri Marcus Foligno juhli hieman railakkaasti:

Mikko Koivun pelin jälkeinen haastattelu:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa