Edmonton Oilersin Mikko Koskinen nollasi New Jerseyn ja kipusi askeleen lähemmäksi NHL:n kärkeä torjuntatilastoissa.

VIDEO: Ykköstähti Mikko Koskinen nollasi New Jerseyn – jo aivan NHL:n eliittiä!

Mikko Koskinen nollasi New Jerseyn viime yön kierroksella ja piti näin ollen NHL-urallaan viidennen kerran vartioimansa maalin koskemattomana.

Edmonton Oilersissa toista kauttaan pelaava Mikko Koskinen on ollut kuluvalla NHL-kaudella erinomainen.

Viime yön NHL-kierros ei tuonut poikkeusta tähän, sillä jättimäinen suomalaisvahti nollasi New Jersey Devilsin, kun Oilers kaatoi newarkilaisvieraansa puhtaasti numeroin 4-0.

31-vuotias Koskinen torjui nollapelinsä eteen kaikki 26 Devils-laukausta.

Koskinen pelasi viime kaudella neljä nollapeliä, joten kyseessä oli kaiken kaikkiaan hänen NHL-uransa viides nollapeli ja hänet valittiin täysin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Paljon viime kauden jälkeen ja kuluvan kauden alla parjattu suomalainen on kovaa vauhtia nousemassa NHL-tilastoissa jo aivan NHL:n eliittiin.

Vähintään viisi ottelua kuluvalla kaudella pelanneiden NHL-vahtien osalta Koskisen torjuntaprosentti (92,70) on yhdeksänneksi paras, päästettyjen maalien keskiarvo (2.18) kuudenneksi paras ja kahdeksasta startistaan hän on voittanut peräti kuusi. Nollapelitilastossa hän on puolestaan jaetulla kuudennella sijalla.

Koskinen on muodostanut kuluvalla kaudella kokeneen Mike Smithin kanssa Oilersin tolppien väliin melkoisen tuen ja turvan, sillä myös kanadalaisvahdin torjuntatilastot (92,60, 2.22, 5 voittoa, 1 nollapeli) ovat erittäin hyvät.

Devils-ottelussa Oilersin tehokkaimmat pelaajat olivat kahden tehopisteen iltaa viettäneet Alex Chiasson (1+1), Ryan Nugent-Hopkins (0+2) sekä Joel Persson (0+2). Chiassonin ohella isäntien maaleista vastasivat Leon Draisaitl, Gaëtan Haas ja James Neal.

Tässä vielä Koskisen nollapelin parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa