Columbus Blue Jacketsin organisaatiossa kiekkoileva Nathan Gerbe teki huikean rankkarimaalin AHL:ssä, Cleveland Monstersin paidassa.

VIDEO: Nathan Gerbe teki huikean rankkarimaalin – pelaa aivan väärässä sarjassa

Nathan Gerbe teki huikean rankkarimaalin AHL:ssä: Columbus Blue Jacketsin harjoitusleirillä ihastuttanut pienikokoinen hyökkääjä kuuluisi NHL:ään.

Pituutta vain 163 senttiä omaava Nathan Gerbe on joutunut aina taistelemaan enemmän tai vähemmän tuulimyllyjä vastaan, kiitos pienen kokonsa.

Hän on kuitenkin kyennyt kaikesta huolimatta luomaan upean NHL-uran: keskiarvojen mukaan yli puolet NHL-pelaajista jää urallaan alle 100 NHL-ottelun, mutta Gerbellä näitä pelejä on pelkästään runkosarjan osalta vyöllään 396 kappaletta, tehopistein 58+80=136, ja siihen päälle yhdeksän pudotuspeliottelua pistein 3+1.

Monet uskoivatkin hänen raivanneen tiensä Columbus Blue Jacketsin NHL-miehistöön, kun hän oli hakemassa joukkueesta pelipaikkaa. Gerbe esiintyi kaukalossa edukseen, painoi kahteen otteluun kaksi maalia ja teki yhden harjoituskauden näyttävimmistä suorituksista (katso video täältä).

Toisin kuitenkin kävi, sillä NHL:n runkosarjan lähestyessä hänet lähetettiin AHL:ään, Cleveland Monstersiin, jossa hän pelasi koko viime kauden.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan on todettava, että Gerbe pelaa itselleen väärällä sarjatasolla. Hän on eittämättä NHL-tason pelaaja, mutta syystä tai toisesta pelit hän pelaa AHL:ssä.

Ja AHL:stä puheenollen, Gerbe pelasi viikonloppuna erinomaisen pelin farmin puolella ja kruunasi sen kertakaikkisen uskomattomalla suorituksella voittolaukauskilpailussa.

Hän syötti varsinaisella peliajalla joukkueensa viidestä maalista kaksi ja vastasi Monstersin osalta tappiollisessa voittolaukauskilpailussa ylivoimaisesti illan näyttävimmästä suorituksesta:

Gerbe tunnetaan pelaajana paitsi korkeasta taitotasostaan, kuten jo pelkästään yläpuolelta löytyvä video osoittaa, myös todellisesta raatamisesta joukkueensa eteen: hänen kohdallaan toivoisi, että ne tuulimyllyt kaatuisivat vielä kerran ja hän saisi mahdollisuutensa näyttää edelleen pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla.

Toistaiseksi 32-vuotias Gerbe on pelannut kuluvan kauden aikana AHL:ssä seitsemän ottelua ja syöttänyt niissä kuusi maalia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa