Alexander Ovechkin kaikkien aikojen 4. paras maalintekijä ylivoimalla, NHL:n historiassa - uhkaa jo Teemu Selännettä.

VIDEO: Kohta Teemu Selänteen ohi? Ovechkin kaikkien aikojen 4. kovin YV-tykki!

Alexander Ovechkin kaikkien aikojen 4. kovin YV-tykki: venäläispelaaja nousi Luc Robitaille’n ohi Pekka Rinteen taakse iskemällään ylivoimamaalilla.

Me kaikki suomalaiset tiedämme, että Teemu Selänne on yksi kaikkien aikojen parhaista ylivoimapelaajista, mitä tällä planeetalla on nähty.

“Finnish Flash” tykitti NHL-uransa aikana huimat 255 ylivoimamaalia runkosarjassa ja hän pitää tuolla maalimäärällä hallussaan kolmatta sijaa kaikkien aikojen listalla, edellään ainoastaan Dave Andreychuk (274) ja Brett Hull (265).

Tuo kolmas sija tuskin pysyy Selänteen hallussa enää kovinkaan pitkään, sillä takana vaanii peloton venäläinen, Washington Capitalsin kapteeni Alexander Ovechkin.

Ovechkin teki viime yön kierroksella, Nashville Predatorsia vastaan, kaksi maalia ylivoimalla ja nosti sen myötä koko NHL-uransa maalimäärän ylivoimalla 249:ään. Kahdella maalillaan hän nousi pitämään yksin hallussaan neljättä sijaa, jättäen taakseen omalla NHL-urallaan 247 ylivoimamaalia iskeneen Luc Robitaille’n.

34-vuotiaalla Ovechkinilla on matkaa Selänteen maalimäärään enää kuuden osuman verran. 15:ttä vuottaan NHL:ssä pelaava Ovechkin on iskenyt NHL-urallaan keskiarvolta 18 ylivoimamaalia kautta kohden, ja tuon keskiarvon mukaisesti niitä olisi tulossa vielä noin 16 lisää.

Itse asiassa tuolla keskiarvollisella vauhdilla Ovechkin nousisi jakamaan kakkossijaa Hullin kanssa; on siis lähestulkoon itsestäänselvyys, että Ovechkin tulee nousemaan NHL:n kaikkien aikojen eniten ylivoimamaaleja tehneeksi pelaajaksi jo kauden 2020-21 aikana.

NHL:n nykypelaajista toiseksi eniten ylivoimamaaleja on viime yön NHL-kierroksella kertaalleen ylivoimalla osuneella, ja ylipäätään kahdesti maalanneella, Patrick Marleau’lla: hän löytyy kaikkien aikojen ylivoimatilastosta 170:llä täysosumallaan sijalta 32.

Kun katsotaan Ovechkinin potentiaalisia haastajia tulevaisuuden osalta, on katseet siirrettävä NHL:n nuoreen osastoon ja Suomen suuntaan. NHL-urallaan toistaiseksi 44 ylivoimamaalia tehneen Laineen kausikohtainen keskiarvo on kolmen ensimmäisen NHL-kauden osalta noin 15 maalia, joten tahdin kiristyessä, ja myös säilyessä todella pitkään, hänellä on mahdollisuus haastaa nuoruusvuosiensa idoli.

Tässä vielä Ovechkinin molemmat maalit viime yöltä, jotka hän upotti 5-6-tappioon päättyneessä ottelussa Pekka Rinteen selän taakse:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa