Patrik Laine iski hattutempun ylivoimalla Ottawa Senatorsin verkkoon: kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Laine tekee kaikki hattutemppunsa maalit erikoistilanteista.

VIDEO: Patrik Laine iski hattutempun ylivoimalla – nyt jo viime kautta tehokkaampi!

Patrik Laine iski hattutempun ylivoimalla: viime kausi on vain muisto menneestä, sillä suomalaisella on jo nyt enemmän tehopisteitä kasassa.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Lainetta poljettiin vaisusti sujuneen viime kauden jälkeen maahan ja monet naureskelivat hänen suorituksilleen.

Moni tuntui tuolloin unohtavan, että kyseessä oli siihen aikaan vasta 20-vuotias pelaaja ja vaikeudet kuuluvat monien nuorten pelaajien kehitysvaiheisiin. Moni ei myöskään nähnyt odotuksia vaisumman tekemisen johtuvan siitä, että hänestä koulittiin Winnipegissä selkeästi aiempaa monipuolisempaa pelaajaa, mikä on omiaan sekoittamaan etenkin nuoren pelaajan tekemistä.

Kuluvalla kaudella Laine on kuitenkin hiljentänyt kaikki vääräsuut.

21-vuotiaan Jets-laiturin tekeminen on ollut erittäin ilahduttavaa katseltavaa molempiin suuntiin, hän on jo tässä vaiheessa kautta sivunnut henkilökohtaista syöttöennätystään (28), valtaosa tehopisteistä on syntynyt nimenomaan tasaviisikoin pelatessa, tehotilasto on mukavasti plussalla (+10) ja kaiken kaikkiaan kokonaisvaltainen tekeminen on ollut täysin uudella tasolla.

Jos jokin asia Laineella on ollut läpi uransa hallussa, se on maalinteko. On siis ollut vain ajan kysymys, milloin tämä hänen vahvin aseensa – maalivainu yhdistettynä kenties maailman pelottavimpaan laukaukseen ja vahvaan ylivoimatekemiseen – saadaan valjastettua osaksi tätä Laineen erinomaista kokonaisvaltaista pelaamista ja nyt niin on käymässä.

Laine on painanut nyt kahdeksaan viime otteluun kahdeksan maalia ja lauantain Prime time -ottelussa hän iski hattutempun Ottawa Senatorsin verkkoon, viimeistellen kaikki osumansa ylivoimalla.

Laine aloitti maalintekonsa ajassa 37:04, kun hän vei joukkueensa 3-1-johtoon. Senators ehti kaventamaan välissä, mutta 12 sekuntia ennen erätaukoa suomalaisnuorukainen heilutti jälleen maaliverkkoja, kun hän laukoi taululle 4-2-johtolukemat. Laine sinetöi pelin lopullisesti Jetsille ajassa 48:43, kun hän täydensi hattutemppunsa; kannattaa katsoa Laineen takakarvaus nimenomaan tuossa kolmannessa maalissa.

Kokonaisuudessaan Laine käytti hattutemppunsa tekemiseen aikaa ainoastaan 11 minuuttia ja 39 sekuntia.

Samalla Laine rikkoi jo viime kauden pistemääränsä. Kaudella 2018-19 Laine teki 82 runkosarjaottelussa tehot 30+20=50 (-24) ja nyt hänellä 54 pelatun ottelun jälkeen kasassa pisteet 23+28=51 (+10).

Kyseessä oli Laineelle kuluvan kauden osalta hänen ensimmäinen hattutemppunsa ja yhteensä kahdeksas kypärätemppu. Laineen yhden ottelun maaliennätys on viime kaudelta, kun hän painoi St. Louis Bluesin verkkoon viisi maalia.

Laineen hattutemppu videon muodossa:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa