schedule 11 lokakuun 2019 - 07:42

Patrik Laine NHL-pistepörssin johtoon: Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä on takonut nyt kahteen viime otteluun seitsemän tehopistettä.

Patrik Laine oli ennen viime yön NHL-kierrosta tehnyt neljään otteluun tehot 1+5. Saldo oli sinällään poikkeuksellinen, sillä suomalaisnuorukainen on tullut tunnetuksi armottomana maalintekijänä ja harvemmin maalien alustajana.

Viime yönä Laine pääsi pelaamaan kolmannen pelinsä putkeen Winnipeg Jetsin ykkösketjussa ja meno jatkui tulikuumana: hän iski kiekon kahdesti Minnesota Wildin verkkoon ja alusti kaksi maalia, kun Jets voitti ottelun lukemin 5-2.

Laine aloitti pistetehtailunsa toisen erän alkajaisiksi, syöttämällä joukkueensa 1-1-tasoituksen, ja hieman ennen ottelun puoliväliä hän vei joukkueensa 2-1-johtoon.

Wild tasoitti ottelun lukemiin 2-2 kolmannen erän alussa, mutta Laine oli jälleen järkkäilemässä maalia, kun hän syötti hieman ennen päätöserän puoliväliä Kyle Connorin tekemän 3-2-voittomaalin.

Laineen neljän tehopisteen ilta täydentyi, kun hän naulasi ottelun viimeisen maalin tyhjiin, johdattaen joukkueensa 5-2-voittoon.

Wild-voiton myötä Laineella on nyt kasassa viidestä ottelusta huikeat tehot 3+7=10; toisin sanoen hän on pelannut alkukauden kahden tehopisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Huiman iltansa myötä Laine on suomalaisten pistepörssissä ylivoimaisessa johdossa ja nyt hän johtaa myös NHL:n pistepörssiä, yhdessä ottelun vähemmän pelanneen Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa. Molemmat pelaajat ovat tehneet toistaiseksi tismalleen samat tehopisteet – kolme maalia ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.