Winnipeg Jetsin Patrik Laine rankkareilla jo NHL:n toiseksi paras: iski ratkaisun Edmonton Oilersia vastaan.

VIDEO: Patrik Laine jo NHL:n toiseksi paras rankkareissa – yllätti Mike Smithin “housut kintuissa”

Patrik Laine rankkareilla jo NHL:n toiseksi paras aktiivipelaaja: Winnipeg Jets -laituri ratkaisi voiton Edmonton Oilersista painavalla laukauksellaan.

Vasta aivan NHL:n runkosarjan kynnyksellä yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta Winnipeg Jetsin kanssa päässyt Patrik Laine on pelannut erinomaista jääkiekkoa alkukauden ajan.

Viime aikoina Jetsillä on toki ollut hieman vaikeampaa ja se on näkynyt osittain myös Laineen tilastoissa, mutta kokonaiskuvaa katseltaessa lähes poikkeuksetta jokainen tilasto osoittaa positiiviseen suuntaan ja toistaiseksi suomalainen on nakuttanut kymmeneen otteluun tehot 3+9=12.

Oman haasteensa Laineen, ja kieltämättä myös kaikkien muiden Jets-pelaajien tekemiseen, on tuonut päävalmentaja Paul Mauricen erikoinen ketjurumba, josta kanadalaisvalmentaja on saanut myös kritiikkiä.

Viime yön NHL-kierroksella Jets onnistui kuitenkin päättämään kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Joukkue isännöi kotonaan erinomaisesti kautensa aloittanutta Edmonton Oilersia ja vielä jatkoajankin jälkeen taululla oli pyöreät 0-0-lukemat. Näin ollen voittajaa haettiin voittolaukauskilpailusta ja siellä Jets oli selkeästi parempi.

Isänniltä maalinteossa onnistuivat sekä Kyle Connor että Patrik Laine onnistuivat yrityksissään, ja kun Oilersin Ryan Nugent-Hopkins ja Connor McDavid epäonnistuivat omissaan, ratkesi voittolaukauskilpailu jo neljän laukojan jälkeen.

Laine ei lähtenyt turhia kikkailemaan omassa yrityksessään: hän huomasi, ettei Oilers-maalilla torjuntavuoron saanut Mike Smith ollut täydessä valmiudessa laukausta varten ja niinpä suomalaislaituri napautti terävällä kudillaan ottelulle lopullisen ratkaisun.

Samalla Laine nousi NHL:n aktiivipelaajien osalta jo koko liigan toiseksi parhaaksi rankkarien ampujaksi.

Kyseessä oli 21-vuotiaan suomalaisen NHL-uran 15:s rankkariyritys ja näistä hän on iskenyt kiekon maaliin peräti kahdeksan kertaa. Kuluvan kauden aikana Laine pääsi jo kerran aiemmin yrittämään maalintekoa voittolaukauksilla, mutta tuolloin hän epäonnistui yrityksessään.

Kun mukaan lasketaan jo myös NHL-uransa lopettaneet pelaajat, on Laine kyseisessä tilastossa sijalla yhdeksän; ykkössijaa pitää hallussaan kymmenellä yrittämällä kiekon peräti kahdeksan kertaa sisään iskenyt Petteri Nummelin.

Top 10: NHL:n parhaat rankkarien ampujat (aktiivipelaajat)

1. Artemi Panarin (65,0 %)
2. Patrik Laine (53,3 %)
3. Paul Byron (52,6 %)
4. T.J. Oshie (52,5 %)
5. Brandon Pirri (50,0 %)
6. Tyler Seguin (50,0 %)
7. Mats Zuccarello (50,0 %)
8. Jonathan Toews (48,4 %)
9. Frans Nielsen (47,6 %)
10. Leon Draisaitl (47,1 %)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12. Aleksander Barkov (46,8 %)
25. Joonas Donskoi (41,7 %)
32. Markus Granlund (40,0 %)
34. Mikko Koivu (39,0 %)

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa