schedule 11 joulukuun 2019 - 07:31

Patrik Laineen vahva meno ja pistetehtailu jatkuu: hän naulasi kauden yhdeksännen osumansa Winnipeg Jetsin kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

Winnipeg Jetsin suomalaislaituri on ollut kuluvalla kaudella kuin uudestisyntynyt pelaaja.

Hänen kokonaisvaltainen tekeminen on ottanut järisyttäviä askeleita eteenpäin ja erityisesti viime kaudella maksetut oppirahat ovat tuottaneet tulosta.

Erikoista Laineen toistaiseksi erinomaisessa kaudessa on ollut se, että hänellä on tilillään huomattavasti enemmän syöttöpisteitä kuin tehtyjä maaleja: suomalaisen tehot ovat 29 pelatun ottelun jälkeen 9+20=29.

Oma erikoisuutensa on ollut myös se, että Laine on tehnyt 29 tehopisteestään tasaviisikoin peräti 22; hän on siis viimeistään nyt osoittanut olevansa paljon muutakin kuin ylivoiman täsmäase, joka elää erinomaisesta laukauksestaan.

Viime yön NHL-kierroksella Laine kunnostautui kuitenkin maalin muodossa.

21-vuotias suomalainen iski reipas minuutti ennen toisen erän loppua joukkueensa 4-1-maalin, ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan, ja käytännössä ottaen ratkaisi joukkueelleen lopullisesti voiton tuolla osumallaan. Jets voitti ottelun lopulta numeroin 5-1.

Laineen maali oli huikea soolomaali.

Hän sai kiekon lapaansa Kyle Connorilta, hieman ennen keskiympyrää, polki muutamalla vartaloharhautuksella kahden Red Wings -pelaajan välistä läpiajoon ja antoi käsiensä käydä siihen malliin, ettei Red Wings -maalilla torjuneella Eric Comriella ollut mitään palaa Laineen yrityksen edessä.

Laine on tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun tehot 3+6 ja viimeiseen 12 otteluun pisteet 5+9=14.