Pekka Rinne nollasi Wildin: Nashville Predatorsin suomalaisvahti on enää yhden voiton tai pisteen päässä Tomas Vokounin seuraennätyksestä.

VIDEO: Pekka Rinne nollasi Minnesotan – pisteputki jo lähellä seuraennätystä!

Kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne nollasi Wildin, kun Nashville Predators päihitti minnesotalaisvieraansa Tennesseessä tyylikkäällä 4-0-voitolla.

Nykyisin jokaisen uuden NHL-kauden alla eri mediatahot tuntuvat heittävän – erityisesti Pohjois-Amerikassa – samat kysymykset: joko Pekka Rinne alkaa hiipua? Onko nyt Juuse Saroksen aika?

Vastaus näihin kysymyksiin on ollut jokaisella kerralla sama ja on sitä edelleen: ei ala ja ei ole.

Rinne pelasi viime yönä kauden seitsemännen NHL-ottelunsa, kun Nashville Predators isännöi Minnesota Wildia. Kokenut suomalaisvahti torjui ottelussa kaikki 26 vierasjoukkueen laukausta ja hän oli työllistetty etenkin avauserässä, kun Wild vei maalia kohti suuntautuneet laukaukset nimiinsä lukemin 13-4.

– Aina, kun huomaat, ettei joukkue pelaa potentiaalinsa mukaisesti, maalivahdille on hieno asia päästä auttamaan joukkuekavereitaan. Ensimmäisessä erässä oli muutama tilanne, joissa tein hyvän torjunnan ja sain pidettyä pelin 0-0-tilanteessa. Sen jälkeen me paransimme peliämme ja paljon, Rinne totesi toimittaja Jim Diamondin haastattelussa.

Predatorsin 4-0-voitto tarkoitti sitä, ettei Rinne ole edelleenkään jäänyt kuluvan kauden aikana ilman sarjapisteitä, torjuntavuorossa ollessaan.

Rinne on voittanut tähän mennessä pelaamistaan seitsemästä ottelusta kuusi ja kokenut ainoan tappionsa voittolaukauskilpailussa Florida Panthersia vastaan.

Samalla Rinne nousi vain yhden ottelun päähän Tomas Vokounin seuraennätyksestä: tshekkivahti otti kaudella 2005-06 sarjapisteitä kahdeksasta perättäisestä ottelusta, voittosarakkeen ollessa 7-0-1.

Reippaan viikon päästä 37 vuotta täyttävä Rinne on kuulunut tuttuun tapaan NHL:n parhaisiin maalivahteihin alkukaudesta. Hänen torjuntaprosenttinsa (93,10) on vähintään viisi ottelua kuluvalla kaudella pelanneista maalivahdeista viidenneksi paras, päästettyjen maalien keskiarvo (1.98) kolmanneksi alhaisin ja voittoja hänellä on toiseksi eniten.

Betoni on siis ollut jälleen betonia ja samalla Rinne on enemmän kuin osoittanut kantavansa edelleen ykkösmaalivahdin valtikkaa Nashvillessa.

Predatorsin kakkosvahtina toimivan Juuse Saroksen alkukausi on sen sijaan ollut melkoisen ikävä: hän on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua, torjuntaprosentti on niinkin alhainen kuin 85,30 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4.74.

Saroksen vaisusta alkukaudesta ei kuitenkaan kannata olla liikaa huolissaan – nuori suomalainen, kun yleensä parantaa peliään kauden edetessä.

Tässä vielä Pekka Rinteen iltapuhteen parhaat palat:

Ottelun voittomaalista vastasi ajassa 20.37 isännät 1-0-johtoon siirtänyt Miikka Salomäki. Kyseessä oli ottelun kakkostähdeksi valitun suomalaisen kauden avausmaali.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa