Nashville Predatorsin Pekka Rinteelle toinen perättäinen nollapeli: hän on nyt pitänyt maalinsa puhtaana 136 minuuttia ja yhden sekunnin.

VIDEO: Pekka Rinteelle jälleen nollapeli – nousi kaikkien aikojen Top 20:een!

Pekka Rinteelle toinen perättäinen nollapeli: Nashville Predatorsin kokenut suomalaisvahti on ollut koko alkukauden hurjassa vireessä.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on ollut läpi alkukauden kertakaikkisen maagisessa vireessä.

Suomalaisvahti on pelannut tähän mennessä kahdeksan ottelua, voittanut näistä seitsemän ja Predators on ottanut jokaisesta Rinteen pelaamasta ottelusta mukaan sarjapisteitä.

Rinteen torjuntaprosentti NHL-kaudelta 2019-2020 on 93,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.74 – vähintään viisi ottelua pelanneista NHL-maalivahdeista edellä näissä tilastoissa on ainoastaan Boston Bruinsin Tuukka Rask.

Tulevana sunnuntaina 37 vuotta täyttävä Rinne on pitänyt myös kahdesti maalinsa puhtaana ja tämä on tapahtunut perättäisissä otteluissa.

Ensiksi Rinne torjui Minnesota Wildia vastaan kaikki 26 laukausta ja viime yönä hän nollasi Chicago Blackhawksin 20 torjunnallaan, kun Predators voitti ottelun lukemin 3-0.

Ylipäätään Rinne on päästänyt kolmeen viime otteluunsa ainoastaan yhden maalin ja hän on nyt pitänyt maalinsa puhtaana 136 minuuttia ja yhden sekunnin: edellinen hänet ohittanut pelaaja on Anaheim Ducksin Ryan Getzlaf. Tuon maalin Getzlaf teki ottelussa, jonka Predators voitti numeroin 6-1.

Blackhawksia vastaan torjuttu nollapeli oli Rinteelle jo hänen NHL-uransa 57:s. Sillä hän nousi kaikkien aikojen nollapelitilastossa jaetulle 20. sijalle, yhdessä Vegas Golden Knightsin Marc-Andre Fleuryn ja vuonna 1930 NHL-uransa päättäneen Clint Benedictin kanssa.

Aktiivimaalivahdeista Rinteen edellä on ainoastaan New York Rangersin Henrik Lundqvist, joka 63:lla nollapelillään hallussaan 16. sijaa.

Rinne pääsi Blackhawks-ottelussa, jossa Predators vei laukaukset peräti 51-20, varsin helpolla, minkä hän totesi myös itse pelin jälkeen.

– Robin Lehner oli tulessa toisessa päässä ja hän oli ainoa syy sille, että tämä peli pysyi edes jollain tasolla järkevänä heidän kannaltaan. En ole uskoakseni ollut ikinä urallani osallisena tällaisessa pelissä, Rinne kommentoi Predatorsin ylivoimaa ottelussa.

– Tämä oli eittämättä minulle yksi urani helpoimmista nollapeleistä. Pelasimme niin hyvin, emmekä antaneet otteemme herpaantua missään vaiheessa.

Rinteen puheet konkretisoituvat melko hyvin myös näiden “parhaiden palojen” kautta:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa