Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen nauttii uudesta YV-roolistaan täysin rinnoin ja on myös ylpeä omasta tekemisestään.

VIDEO: Ristolainen nauttii täysin erilaisesta YV-roolista – “Todella hauskaa”

Rasmus Ristolainen nauttii uudesta ja täysin erilaisesta roolistaan ylivoimalla; se on myös toiminut erinomaisesti koko joukkueen näkökulmasta.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen oli pitkään yksi NHL:n pelottavimmista aseista ylivoiman osalta, nimenomaan viivapelaajan roolissa: hän teki kausina 2015-19 pelaamissaan 312 runkosarjaottelussa ylivoimalla tehot 7+79=86, mikä on kertakaikkisen huikea saldo.

Kuluva kausi on ollut viime kesänä siirtopyynnön Sabresin johtoportaalle jättäneelle Ristolaiselle hieman haastava, joskin viime aikoina hänen pelissään on ollut selkeästi positiivisia merkkejä. Hän on tehnyt 47 pelaamassaan ottelussa tehot 5+17=22 ja näistä tehopisteistä 12 on syntynyt viimeisten 20 ottelun aikana.

Ylivoimalla tulosta ei ole kuitenkaan tullu aivan entiseen malliin, joten niinpä Sabresin päävalmentajaksi kuluvalle kaudelle saapunut Ralph Krueger päätti tehdä radikaalin muutoksen ja siirsi Ristolaisen viivapelaajan paikalta maalineduspelaajaksi. Ja tuo ratkaisu on ollut todella toimiva, sillä viimeisestä 13 ylivoimayrityksestään Sabres on päättänyt kuusi ylivoimamaaliin.

Myös Ristolainen on enemmän kuin innoissaan uudesta roolistaan ylivoimapelaamisen osalta.

– Nautin siitä todella paljon ja olen myös ylpeä tekemisestäni. Tämä on toiminut ja minulla on todella hauskaa siellä, Ristolainen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Kaiken nähnyt ja kokenut Krueger sai mahdollisuuden tehdä tämän muutoksen, sillä muuan Rasmus Dahlin pystyy täyttämään enemmän kuin hyvin Ristolaisen saappaat ylivoiman pelinrakentajana.

– Läpi 25-vuotisen valmennusurani olen aina pyrkinyt löytämään pelaajan, joka on persoonaltaan kuin tehty maalineduspelaamiseen; se voi olla hyökkääjä tai puolustaja. Me näimme tarvitsevamme tällaisen pelaajan etenkin ilman maalivahtia pelatessa – että siellä on pelaaja, joka kykenee voittamaan kaksinkamppailut.

– “Risto” on loistava nimenomaan näissä kamppailutilanteissa, minkä lisäksi hänellä on siihen vaadittava rauhallisuus ja kädet.

Ristolaisen erinomaisuudesta saatiin oiva esimerkki ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan, kun hän päihitti kaksinkamppailutilanteessa 192-senttisen ja 99-kiloisen Patrik Nemethin täysin, iskien kauden viidennen osumansa. Vegas Golden Knightsia vastaan hän puolestaan voitti kulmaväännön irtokiekosta ja se johti Sam Reinhartin viimeistelemään ylivoimaosumaan.

– Minusta tuntuu, että kaikki vitsaili asialla ja he olivat yllättyneitä, että osaan myös syöttää kiekkoa. Olen tottunut tilanteiden rakentamiseen, eikä puolen metrin syötön antaminen ole kovinkaan hankalaa.

– Koen tehneeni hyvää työtä maalinedustalla irtokiekkojen suhteen; yritän vain pysyä vastustajan maalivahdin edessä ja vääntää vastustajan puolustajien kanssa – ehkä he siten keskittyvät liikaa minuun, mikä avaa taas muille enemmän tilaa jäällä, Ristolainen päättää.

Ristolaisen viimeistelemä ylivoimamaali Detroit Red Wingsiä vastaan:

Kohdasta 7:17 alkaen.

Sabresin ylivoimamaali Vegas Golden Knightsia vastaan:

Kohdasta 4:35 alkaen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa