schedule 7 lokakuun 2019 - 05:55

Roope Hintz ja Miro Heiskanen tekivät huikean maalin, kahdestaan, kun Dallas Stars matkasi Detroit Red Wingsin vieraaksi viime yön NHL-kierroksella.

NHL:n viime yön kierros oli tämän uuden NHL-kauden hurjan alkumyllytyksen jälkeen hieman rauhallisempi, siis puhtaasti ottelumäärän osalta, sillä kaukalossa nähtiin ainoastaan kuusi joukkuetta.

Yksi ottelupareista oli Detroit Red Wings – Dallas Stars.

Joukkueista Red Wings janosi toistaiseksi täydelliselle voittoprosentilleen jatkoa, kun taas Stars saalisti edelleen kauden avausvoittoaan, hävittyään niukasti viime kauden Stanley Cup -finalisteille, St. Louis Bluesille ja Boston Bruinsille.

Vierasjoukkue Stars sai otteluun haluamansa alun, kun se piti avauserän ajan maalinsa puhtaana ja iski itse kaksi. Ensimmäiseen kaksikymppiseen mahtui myös ottelun komein maalin, jonka värkkäsivät suomalaispelaajat Roope Hintz ja Miro Heiskanen.

Heiskanen nosti kiekon oman maalinsa takaa, kiitos upean luistelunsa, toimitti sen suomalaiskollegansa lapaan juuri ennen hyökkäyspään siniviivaa ja Hintz antoi kutinsa puhua upealla tavalla, ohittaen Red Wings -maalilla torjuneen Jonathan Bernierin.

Starsin toisen maalin viimeisteli avauserän aikana Tyler Seguin.

Toisessa erässä käynnistyi kuitenkin Anthony Mantha -show. Red Wingsin 25-vuotias laituri iski toisen ja kolmannen erän aikana luonnollisen hattutempun eli viimeisteli kolme maalia ilman, että kukaan muu kaukalossa ollut pelaaja olisi osunut niiden välissä.

Päätöserässä, ajassa 40:48, Hintz näytti lähtevän maalintekokilpailuun Manthan kanssa, kun suomalaishyökkääjä iski illan toisen maalinsa ja tasoitti lukemiksi 3-3.

Mantha kuitenkin jatkoi kaukalossa kuin pyörremyrsky ja naulasi aikaan 59:06 illan neljännen maalinsa. Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi, sillä lisämaaleja ei nähty ja Red Wings piti koko pistepotin Detroitissa 4-3-lukemin.

Tässä vielä Manthan illan kaikki maalit:

Manthan ja Hintzin ohella useamman kuin yhden tehopisteen iltaa ottelussa viettivät kaksi maalia mieheen alustaneet Red Wingsin Filip Hronek ja Dylan Larkin.