schedule 2 marraskuun 2019 - 08:28

Roope Hintz ja Sebastian Aho iskivät kaksi maalia mieheen viime yön NHL-kierroksella: kaksikosta Aho merkkautti yhteensä kolme tehopistettä.

NHL:ssä pelattiin viime yön kierroksella yhteensä kahdeksan ottelua.

Kaikkein vakuuttavimmat suomalaisnäytökset laittoivat pystyyn Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Dallas Starsin Roope Hintz.

Carolinan illassa kotijoukkue marssi Detroit Red Wingsin ylitse peräti lukemin 7-3. Aho vastasi ajassa 20:27 syntyneestä joukkueensa 2-1-johtomaalista ja hän iski illan toisen osumansa hieman toisen erän puolivälin jälkeen, vieden isännät jo 5-2-johtoon. Lisäksi Aho syötti joukkueensa kolmannen maalin.

Ahon ohella Hurricanesin tehomiehinä häärivät kolme syöttöpistettä mieheen keränneet puolustajat Jaccob Slavin sekä Dougie Hamilton. Kahden tehopisteen iltaa vietti puolestaan tehot 1+1 kerännyt Andrei Svechnikov.

Vierailta Anthony Mantha iski kaksi maalia, Andreas Athanasiou syötti kaksi ja ketjun kolmantena lenkkinä pelannut Valtteri Filppula keräsi tililleen yhden syöttöpisteen.

Dallas Stars puolestaan matkasi Colorado Avalanchen vieraaksi ja haki sieltä erittäin tärkeän 2-1-vierasvoiton.

Starsin suurin sankari oli joukkueensa molemmat maalit iskenyt Roope Hintz, joka kasvatti NHL-kauden 2019-2020 maalisaldon yhdeksään, minkä lisäksi hänellä on tilillään yksi syöttöpiste.

Yhdeksällä maalillaan nuori suomalainen on NHL:n maalipörssissä jaetulla seitsemännellä sijalla.

Hintz iski ottelun avausmaalin ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, aikaan 18:06. Toisessa erässä hän vei vieraat 2-0-johtoon, kun hän ohitti Avalanchen maalia vartioineen Philipp Grubauerin alivoimalla aikaan 25:39.

Isännät kavensivat Nathan MacKinnonin ylivoimamaalilla tilanteeksi 1-2, juuri ennen ottelun puoliväliä, mutta siihen se maalinteko sitten tyrehtyikin – molempien joukkueiden osalta.

Hintzin ohella Starsin ehdoton sankari oli ottelussa 38 kertaa torjunut venäläisvahti Anton Khudobin. Mikko Rantanen oli edelleen loukkaantumisen vuoksi sivussa Avalanchen pelaajistosta.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings: Parhaat palat

Colorado Avalanche – Dallas Stars: Parhaat palat