Ryan Johansen tyrmäsi Pointin kyynärpäätaklauksella, joka puhuttaa NHL:ssä.

VIDEO: Tahaton vai törkeä? Ryan Johansen tyrmäsi Brayden Pointin kyynärpäällään

Nashville Predatorsin Ryan Johansen tyrmäsi Tampa Bay Lightningin Brayden Pointin kyynärpäällään ja lensi suihkuun. Mutta oliko teko tahallinen?

Jäähyn arvoinen? Ehdottomasti.

Suihkukomennuksen ja mahdollisen pidemmän pelikiellon? Siitä voidaan olla kahta mieltä.

Nashville Predatorsin ja Tampa Bay Lightningin välisessä NHL-ottelussa nähtiin viime yönä Suomen aikaa tilanne, joka puhuttaa tällä hetkellä todella paljon.

Predatorsin Ryan Johansen oli menossa kiekkoon, joka oli laidan lähellä, ja hänen takavasemmaltaan tilanteeseen oli tulossa Lightningin Brayden Point.

Pointin luisteltua Johansenin iholle, Predators-pelaajan kyynärpää heilahti voimakkaasti taaksepäin, osuen melkoisella voimalla suoraan Lightning-peluria päähän.

Mutta oliko kyse luontaisesta liikkeestä, joka vain sattui tapahtumaan tilanteessa, vai tiedostiko Johansen osuvansa “takaheilurillaan” Pointiin?

Tuomariston mielestä kyseessä oli tahallinen teko – kuluvalle kaudelle tulleen sääntömuutoksen myötä he saivat kelata tilannetta läpi videolta – ja sen seurauksena Johansenille annettiin tapahtuneesta suihkukomennus, joka nähtiin ajassa 29:10, mutta Lightning ei onnistunut hyödyntämään tilanteesta seurannutta viiden minuutin ylivoimaansa.

NHL:n ystävien mielipiteet tilanne on sen sijaan jakanut voimakkaasti kahtia, kun asiaa on puitu sosiaalisessa mediassa: toisten mielestä Johansen tiesi tismalleen, mitä hän oli tekemässä – toiset taas näkivät tapahtuneen silkkana vahinkona ja kokivat Pointin ikään kuin luistelleen Johansenin kyynärpäähän.

Ratkaisu kaukalossa oli mitä se oli, mutta nyt on äärimmäisen mielenkiintoista jäädä seuraamaan, miten NHL:n kurinpitoelin suhtautuu tilanteeseen jälkikäteen.

Itse ottelu päättyi vierasjoukkueena toimineen Lightningin 3-2-voittoon jatkoajalla. Predatorsin maaleista vastasivat Calle Järnkrok sekä Kyle Turris – vierailta osuivat Victor Hedman, Ondrej Palat ja ottelun ratkaissut Nikita Kucherov.

Predatorsin maalilla torjuntavuorossa oli Pekka Rinne, jolle merkittiin 28 torjuntaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa