schedule 18 joulukuun 2019 - 07:14

Sebastian Aho jatkaa ilmiliekeissä; joukkuekaveri Andrei Svechnikov teki puolestaan jälleen ilmaveivimaalin, joka oli hänen kauden toinen.

Winnipeg Jets sai viime yön NHL-kierroksella tuta Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon mahtivireen.

Lokakuussa pelaamissaan 12 ottelussa ainoastaan kuusi tehopistettä tehnyt, mutta sittemmin hurjan pistetahdin löytänyt, suomalainen viimeisteli nimittäin vierasottelussa tehot 2+1.

Aho aloitti pistetehtailunsa toisessa erässä, kun hän iski aikaan 28:39 joukkueensa 2-1-johtoon. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin isäntien Patrik Laine tasoitti kamppailun, mutta Hurricanes vastasi nopeasti, kun ensiksi Andrei Svechnikov osui ja ajassa 36:46 Aho vei illan toisella maalillaan vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Svechnikovin maali oli jo hänen toinen ilmaveivimaalinsa, kun hän ohitti hölmistyneen Connor Hellebuyckin. Kauden aiemman ilmaveivin voit katsoa täältä.

Lopulta ottelu ratkesi käytännössä ottaen lopullisesti vielä ennen toista erätaukoa, kun Jordan Staal osui aikaan 38:43 ylivoimalla, Ahon toimiessa maalissa ykkössyöttäjänä; 22-vuotias suomalaissentteri teki siis kolme pistettä 10 minuuttiin ja neljään sekuntiin.

Ottelun loppulukemat kirjattiin päätöserässä nähtyjen kahden maalin myötä – molemmat joukkueet osuivat kertaalleen – 6-3 vierasjoukkue Hurricanesin eduksi. Myös Teuvo Teräväinen pääsi tehopisteille, kun hän syötti Ahon ensimmäisen maalin. Ahon ohella kolmen tehopisteen iltaa vietti kolme maalia alustanut puolustaja Dougie Hamilton.

Aho on päässyt tuon vaisun lokakuun jälkeen melkoiseen lyöntiin. Hän teki marraskuussa pelaamissaan 15 ottelussa tehot 10+6=16 ja joulukuun aikana Aho on pelannut toistaiseksi seitsemän ottelua tehoin 7+4=11. Hän on ollut ilmiliekeissä erityisesti viidessä viime ottelussa, joissa hän on tehnyt kaikki joulukuun pisteensä.

Ahon Winnipeg Jetsiä vastaan iskemä maali oli hänelle kuluvan kauden 20:s. Suomalaisnuorukainen onkin iskenyt nyt jokaisella NHL-kaudellaan vähintään 20 runkosarjamaalia ja tällä hetkellä hän on maalien osalta ennätysvauhdissa: tällä menolla hän tekisi kuluvalla kaudella huimat 48 maalia, kun hänen ennätyksensä viime kaudelta on tasan 30 maalia.

Kokonaisuudessaan Aho on kuluvan kauden osalta 80 tehopisteen vauhdissa, mutta tuota keskiarvoa pudottaa rajusti heikommin sujunut lokakuu; kun oikea taso on löytynyt myös tehopisteiden valossa, 100 tehopisteen rajapyykin hätyytteleminen ei ole utopiaa.