Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby tappeli Dubois'n kanssa ja alusti mielettömällä tavalla Patric Hörnqvistin maalin.

VIDEO: Sidney Crosby tappeli Dubois’n kanssa, mieletön alustus 6-1-maaliin!

Sidney Crosby tappeli Dubois’n kanssa, kun kaksi tähtihyökkääjää ottivat yhteen: Penguins-kippari myös alusti upealla tavalla Patric Hörnqvistin maalin.

Pittsburgh Penguinsin osalta NHL-kausi 2019-2020 ei käynnistynyt toivotusti, kun joukkue hävisi kauden avausottelunsa kotonaan Buffalo Sabresia vastaan.

Uusi mahdollisuus kauden avausvoiton saalistamiseen tarjoutui viime yönä Suomen aikaa, kun vieraaksi saapui Columbus Blue Jackets. Penguins ei jättänyt tätä mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan se murskasi ohiolaisvieraansa peräti lukemin 7-2.

Ottelun avauserä oli vielä maaliton, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua.

Penguins tulitti kiekon viisi kertaa Elvis Merzlikinsin selän taakse, ja kun Blue Jackets onnistui maalinteossa ainoastaan kertaalleen, komeilivat tulostaululla kahden erän jälkeen isäntien 5-1-johtolukemat.

Päätöserässä panoksena ei ollut enää voitto ja se myös näkyi kokonaisvaltaisesti pelin tasossa. Blue Jacketsin pelaamisesta ei tullut mitään ja Penguins dominoi kaukalon tapahtumia täydellisesti.

Tuo dominointi johti myös illan upeimpaan osumaan, kun Sidney Crosby alusti mestarillisesti Patric Hörnqvistin iskemän 6-1-maalin.

Sen pidemmittä puheitta, antaa Crosbyn huikean yksilötaidon puhua puolestaan.

Ottelussa nähtiin myös varsin harvinaislaatuinen tilanne, kun Sidney Crosby tappeli ja päätti pudottaa hanskansa Blue Jacketsin ykkössentterinä toimivan Pierre-Luc Dubois’n kanssa.

Dubois kohteli hetkeä aiemmin hieman kovaotteisesti Crosbyn ketjukaveria, Jake Guentzelia, ja kun Blue Jackets -tähti päätti seuraavaksi ottaa kohteekseen Crosbyn, ei supertähti epäröinyt.

Joku voi tietenkin sanoa, ettei tämä nyt kovinkaan kummoinen tappelu ollut, mutta kun kaksi tähtipelaajaa vaihtavat konkreettisesti iskuja, eivätkä harrasta pelkästään vain pystypainia, silloin puhutaan ihan aidosta tappelusta.

Penguinsilta vähintään kahden tehopisteen iltaa ottelussa viettivät Jared McCann (1+2), Hörnqvist (2+0), Crosby (0+2) ja Alex Galchenyuk (0+2). Vierailta kahteen tehopisteeseen ylsi puolestaan joukkueensa molemmat maalit alustanut Riley Nash.

Blue Jackets on aloittanut kautensa kahdella tappiolla ja päästänyt niissä yhteensä 11 maalia. Ensimmäisessä pelissä torjuntavuorossa oli Joonas Korpisalo, kun Toronto Maple Leafs haki Columbuksesta vieraspisteet 4-1-lukemin, ja nyt siis latvialainen Merzlikins. Tässä kohtaa voisikin sanoa, että Sergei Bobrovskya on monella varmasti ikävä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa