schedule 9 helmikuun 2020 - 09:23

Suomalaishurrikaani riehui Vegasin illassa, kun Carolina Hurricanesin suomalaiskolmikko iski yhteensä kuusi tehopistettä Golden Knightsia vastaan.

Vegas Golden Knights ja Carolina Hurricanes tarjoilivat viihdettä koko rahan edestä, kun joukkueet iskivät yhteen ensimmäisenä mainitun kotiluolassa.

Ottelussa nähtiin yhteensä kymmenen pelitilannemaalia ja lopulta ottelun voittajaa haettiin aina voittolaukauskilpailusta saakka.

Golden Knights karkasi avauserän jälkimmäisellä kympillä kahden maalin johtoasemaan, kun ensiksi Max Pacioretty iski ottelun avausmaalin ja Jon Merrill osui vain reipas minuutti myöhemmin. Hurricanes sai kuitenkin erittäin tärkeän pukukoppimaalin, kun Teuvo Teräväinen osui aikaan 19:31 Sebastian Ahon esityöstä.

Kotijoukkue sai kuitenkin tuosta viime hetkien pukukoppimaalista huolimatta lentävän lähdön toiseen erään, kun Shea Theodore iski 3-1-maalin vain 59 sekunnin pelaamisen jälkeen. Kun toisessa erässä ei lisämaaleja nähty, lähdettiin näistä lukemista myös päätöserään.

Ja päätöserässä alkoikin sitten tapahtua oikein urakalla, heti erän alkuhetkistä alkaen.

Ensiksi Aho toi vieraat maalin päähän ajassa 41:19, totta kai Teräväisen syötöstä. Vieraat saivat erinomaisen mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun Golden Knightsin Zach Whitecloud sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta vain 46 sekuntia myöhemmin. Jäähy ehti vanhentua ainoastaan 12 sekuntia, kun maali syntyi, mutta kyseessä oli alivoimamaali: Chandler Stephenson iski 4-2-lukemat taululle alivoimalle.

Saman erikoistilanteen aikana nähtiin kuitenkin myös Hurricanes-maali ja tällä kertaa viimeistelijänä toimi Erik Haula.

Erän puolivälin krouvin ylityttyä Hurricanes sai tasoitusmaalinsa, kun Haydn Fleury iski tulostaululle 4-4-maalin. Ajassa 53:58 nähtiin puolestaan hetki, jota kotijoukkueen fanit tuskin olisivat vielä 4-2-maalin jälkeen uskoneet tapahtuvan, kun Martin Necas vei ylivoimalla vieraat 5-4-johtoon, Jake Gardinerin ja Haulan esityöstä.

Homma ei ollut kuitenkaan paketissa, vaan ajassa 56:07 Cody Eakin iski tasoitusmaalin ja pakotti ottelun jatkoajalle sekä lopulta aina voittolaukauksille saakka.

Voittolaukauksilla ainoat onnistujat olivat vieraiden Andrei Svechnikov ja Justin Williams, joten lopulta kaksi pistettä matkasivat upean kirin suorittaneen Hurricanesin matkassa Carolinaan.

Hurricanesin suomalaisten osalta ilta oli varsin onnistunut sillä sekä Aho, Haula että Teräväinen tehtailivat ottelussa tehot 1+1 mieheen. Kaikkein tehokkain nimi oli kuitenkin tehot 0+3 kerännyt Gardiner. Isänniltä kahden pisteen iltaa viettivät Theodore (1+1) ja Reilly Smith (0+2).