Calgary Flamesin Matthew Tkachukilta kyseenalaiset taklaukset Zack Kassianiin: sen jälkeen Kassian vei Flames-tähteä kuin märkää rättiä.

VIDEO: Tkachukilta kaksi kyseenalaista taklausta – Kassian vei kuin märkää rättiä

Calgary Flamesin Matthew Tkachukilta nähtiin kyseenalaiset taklaukset ja jälkimmäisen jälkeen molemmissa kohteena ollut Zack Kassian vei häntä kuin märkää rättiä.

Albertan paikallisväännöt Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin välillä ovat usein todella kuumia ja näin oli myös viime yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella.

Kaikkein näkyvin parivaljakko oli Flamesin Matthew Tkachuk ja Oilersin Zack Kassian.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Tkachuk täräytti ensimmäisessä erässä voimakkaan taklauksen Kassianiin. Ensikontakti näytti tapahtuvan päähän ja tulleen pimeästä kulmasta, johon Kassian ei voinut varautua, mutta tuomaristolta tämä meni jotenkin täysin käsittämättömästi täysin ohi silmien.

Toisen erän lopulla nähtiin jälleen vastaava tilanne: Tkachuk taklasi, toki kädet kiinni kropassa ja jalat maassa, mutta kohteena näytti olleen edellisen tapaan Kassianin pää.

Tuossa vaiheessa kovaotteisena kaverina tunnettu Kassian ei enää katsonut asiaa läpi sormien. Hän tarttui pienen mietinnän jälkeen Flames-tähteen kiinni, riepotteli tätä pitkin jään pintaa ja antoi myös nyrkkien laulaa. Toki tämä meni Kassianilta yli, mutta noiden kahden taklauksen jälkeen se lienee ymmärrettävää.

Tuomareiden tuomio oli jälleen omituinen: Tkachukilla ei tuomittu minkäänlaista jäähyä, kun taas Kassian passitettiin 2+2+10 minuutin istunnolle.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä Flamesin 4-3-voittoon päättyneen ottelun voittomaali nähtiin nimenomaan kyseisen ylivoiman aikana, päätöserän alkuhetkillä.

Kuten allekirjoittanut totesi New York Rangersin Ryan Lindgrenin taklauksen kohdalla, jossa kohteena oli Colorado Avalanchen Joonas Donskoi, NHL asetti vaarallisen esimerkin: tilanteesta ei tuomittu jäähyä, NHL:n kurinpito otti asian käsittelyyn, mutta jätti tuomitsematta Lindgrenille pelikieltoa, vaikka ensikontakti tapahtui päähän. Ainoastaan Nazem Kadrin päätös mukiloida Lindgrenin naama uuteen uskoon toi jotain hyvitystä sille, että Donskoi on tällä hetkellä sivussa aivotärähdyksen vuoksi.

Jos siis tuomarit kaukalossa eivät puutu tällaisiin taklauksiin ja kurinpito paskoo samalla tavalla housuihin, nämä tällaiset tapahtumaketjut tulevat yleistymään, ja silloin ainoa rangaistus ruman taklauksen tehneelle pelaajalle on tämän mukiloiminen tappelussa, kuten Kassian nyt teki; siinä vain läikkyy herkästi yli.

Ja näiden taklaustilanteiden osalta Kassiania on aivan turha syyttää millään tavalla ja lähteä puhumaan taklattavan vastuusta, sillä hän ei kummassakaan tilanteessa voinut nähdä Tkachukin taklausta – ei etenkään ensimmäisessä, tullessaan maalin takaa.

Ottelun jälkeen kaksikko lähetti toisilleen viestit median välityksellä:

– Hän on nuori nulikka ja pelkuri. Hän välttelee tappelemista kanssani, mutta se vanha syy, että olen nelosketjun peluri, ei enää päde, Kassian totesi.

– Jos hän ei halua joutua taklattavaksi, pysykööt poissa tieltäni. Miten hän ei oppinut ensimmäisellä kertaa, kuuluivat puolestaan Tkachukin sanat.

Tässä vielä koko episodi videon muodossa – jokainen tehkööt omat tulkintansa:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa