Ilmiömäinen Tuukka Rask nollasi Columbuksen kesälomalle, kun Boston Bruins voitti ratkaisevan kuudennen ottelun 3-0.

VIDEO: Ilmiömäinen Tuukka Rask nollasi Columbuksen kesälomalle!

Ilmiömäinen Tuukka Rask nollasi Columbuksen kesälomalle, kun Boston Bruins vei ottelusarjan nimiinsä kuudennessa ottelussa voitoin 4-2.

Boston Bruins kaatoi kuudennessa ja ratkaisevaksi muodostuneessa ottelussa Columbus Blue Jacketsin numeroin 3-0.

Ottelun avausmaalia odoteltiin aina ottelun puolivälin yli, kunnes David Krejci ohitti komealla laukauksellaan Sergei Bobrovskyn.

Johtomaali ehkä hieman imarteli vieraita, sillä Blue Jackets oli ollut ottelussa hallitsevampi osapuoli ja joukkueella oli muun muassa kaksi tolppalaukausta.

Heti Bruinsin johto-osuman jälkeen kotijoukkueen Josh Anderson kilisytteli jälleen tolppia, mutta ei onnistunut ohittamaan erinomaisesti esiintynyttä Tuukka Raskia.

Bruins siirtyi ottelussa 2-0-johtoon hieman ennen päätöserän puoliväliä, kun Marcus Johanssonin laukaus pomppasi Bobrovskyn torjunnasta ilmaan ja tippui venäläisvahdin selän taakse. Tämän maalin venäläisvahti haluaisi varmasti ottaa takaisin.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun David Backes iski kiekon Torey Krugin upeasta alustuksesta jo kolmannen kerran Blue Jacketsin maaliin.

Blue Jackets ei tästä toipunut, vaan se käytännössä ottaen luovutti ottelun viimeisen vajaan kymmenminuuttisen osalta. Päävalmentaja John Tortorella yritti piiskata omiaan lentoon, mutta se ei auttanut.

Näin ollen Bruins vei kuudennen ottelun nimiinsä lukemin 3-0 ja koko ottelusarjan voitoin 4-2.

Ottelun ehdoton ykköstähti oli ilmiömäistä virettään jatkanut Rask. Hän pysäytti ottelussa huimat 39 laukausta ja pelasi NHL-pudotuspeliuransa kuudennen nollapelin, mikä on yhtä paljon kuin Tim Thomasilla, jonka kanssa suomalainen nyt jakaa kakkossijaa kyseisessä tilastossa.

Rask oli läpi ottelusarjan ilmiliekeissä: siinä, missä Blue Jackets tulitti kiekon neljän ottelun aikana Tampa Bay Lightningia vastaan maaliin 19 kertaa, onnistui joukkue ohittamaan suomalaisvahdin kuudessa ottelussa ainoastaan 11 kertaa.

32-vuotiaan Raskin torjuntaprosentti ottelusarjassa oli 94,81 ja päästettyjen maalien keskiarvo reippaasti alle kahden.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa