schedule 24 huhtikuun 2019 - 04:41
person Joonas Eriksson

Tuukka Rask torjui Bostonin jatkoon keskiviikko yönä, kun Toronto Maple Leafs jäi vieraissa jalkoihin ja hävisi kamppailun lukemin 5-1.

Bruins vei pudotuspelejen ensimmäisen ottelusarjan lukemin 4-3. Bruins kohtaa seuraavalla kierroksella Tampa Bay Lightningin kaataneen Columbus Blue Jacketsin.

Eittämättä seiskapelin sankareiksi nousee suomalaismaalivahti Tuukka Rask, joka valittiinkin ottelun ykköstähdeksi. 32-vuotias Bruins-vahti keräsi tililleen illan ottelusta 32 torjuntaa.

Bruins pääsi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, mutta heti toisen erän alkuminuuteilla Toronton John Tavares yllätti Raskin terävällä laukauksellaan.

Päätöserään lähdettiin Bruinsin 2-1-johdossa ja kolmannen erän kolmannella peliminuutilla kotijoukkueen Sean Kuraly laukoi tarkan laukauksen ohi Leafs-vahti Frederik Andersinin.

Bruinsin Charlie Coyle iski joukkueensa 4-1-johtoon vajaa kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä, ja myös Patrice Bergeron onnistui maalinteossa, kun hän ryösti kiekon Leafsin alueella ja löi kiekon tyhjiin.