schedule 22 marraskuun 2019 - 06:05

Tuukka Raskilta sairas kilpitorjunta: suomalaisvahti oli elementissään, kun Boston Bruins kaatoi kotikaukalossaan Buffalo Sabresin.

Vaikka Buffalo Sabresilta on pudonnut miehiä lasaretin puolelle kuin liukuhihnalta, tarjosi joukkue todella kovan haasteen viime yön NHL-kierroksella Boston Bruinsille.

Sabres avasi maalinteon jo aikaan 5:25, pelatessaan ylivoimalla, kun Rasmus Ristolainen tinttasi kauden avausmaalinsa Tuukka Raskin selän taakse. Vierasjoukkue dominoi ylipäätään avauserää mielin määrin, vieden ensimmäisen kaksikymppisen aikana laukaukset nimiinsä 17-4, mutta kerta toisensa jälkeen vieraiden maalintekoyritykset esti muuri nimeltä Rask.

Kun Brad Marchand onnistui vielä tasoittamaan ottelun aikaan 13:52, oli siirtyminen erätauolle 1-1-tasatilanteessa eittämättä pettymys Sabresille.

Toisessa erässä pelinkulku kääntyi päälaelleen. Bruins vei, Sabres vikisi ja tämä näkyi myös tulostaululla, kun Marchand vei illan toisella osumallaan isännät 2-1-johtoon. Ottelun toista erää oli tuossa vaiheessa jäljellä reippaat viisi minuuttia ja maali syntyi ylivoimalla.

Bruinsin ylivoima osoitti jälleen vaarallisuutensa heti kolmannen erän alussa, kun David Pastrnak vei ajassa 41:56 kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen Sabres ajoi isäntien johtoasemaa kiinni toden teolla ja vei päätöserän laukaukset nimiinsä 14-9, mutta ainoastaan Brandon Montour onnistui ohittamaan Raskin; näin ollen loppulukemat kirjattiin Bruinsin eduksi numeroin 3-2.

Ottelussa yhteensä 36 kertaa kiekon tielle venynyt Rask valittiin täysin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi, eikä vähiten kertakaikkisen maagisen kilpikäden torjuntansa myötä: hän esti Sabresin varmalta näyttäneen maalin päätöserässä, kun vierasjoukkue haki tuossa vaiheessa ylivoimalla 2-3-kavennusmaalia.