schedule 24 huhtikuun 2019 - 07:24
person Joonas Eriksson

Yksi kaikkien aikojen peleistä – ja San Jose suoritti yhden kaikkien aikojen nousuista ja kaatoi seiskapelissä Vegas Golden Knightsin jatkoajalla 5-4.

Vegas Golden Knight iski ottelun avausmaalin ajassa 10:10, kun William Karlsson täräytti kiekon ohi Martin Jonesin, joka pomputti kiekon eteensä.

Toisessa erässä Golden Knights pääsi jo kahden maalin karkumatkalle, kun Cody Eakin ohjasi näyttävästi kiekon maaliin.

Päätöserän alussa Vegasin Max Pacioretty siirsi joukkueensa 3-0-johtoon ja peli näytti jo selvältä, mutta sitten alkoi sattua ja tapahtua.

Kolmatta erää jäljellä 10:47, kun 2-0-maalin iskenyt Eakin ajettiin suihkuun Joe Pavelskin taklauksesta.

San Jose Sharks pääsi pelaamaan 5 minuuttia ylivoimalla, joka tuotti aivan maagista tulosta.

Seitsemän sekuntia jäähyn alkamisesta San Josen Logan Couture kavensi ottelun 3-1:een yllättäen Knights-vahti Marc-Andre Fleuryn.

Seuraavaksi oli Tomas Hertlin vuoro, joka ohjasi Erik Karlssonin laukauksesta kiekon ohi Fleyryn ja ottelu oli jo tilanteessa 3-2 ja ylivoimaa oli vielä jäljellä neljä minuuttia.

3-3-tasoitusmaali syntyi vajaa kolme minuuttia myöhemmin 3-2-maalista, kun San Josen avausmaalin tehnyt Logan Couture pääsi heiluttamaan verkkoa uudelleen. Tulinen lämäri yllätti Fleuryn ja San Jose siirtyi kamppailussa tasoihin.

San Jose ylsi vielä yhteen maaliin päätöserässä, kun Kevin Blanc ampui todella tarkan laukauksen aivan vasempaan yläkulmaan.

Vegas Golden Knights ei näyttänyt luovuttamisen merkkejä ja viimeisellä minuutilla kuudennen kenttäpelaajan tuonti toitulosta. Vajaa minuutti ennen päätössummeria Reilly Smith antaa huikean passin Jonathan Marchessaultille, joka näpäytti kiekon ohi Jonesin ja jatkoajalle mentiin lukemissa 4-4.

Jatkoajalla molemmat maalivahdit venyivät hurjiin torjuntoihin ja pitivät joukkueitaan elossa, mutta ajassa 78:19 sankariksi nousi San Josen Barclay Goodrow, joka ajoi näyttävästi maalille ja ohitti Fleuryn ja vei joukkueensa pudotuspelejen toiselle kierrokselle.

San Jose voitti ottelusarjan lukemin 4-3 ja kohtaa NHL:n pudostuspelejen toisella kierroksella Mikko Rantasen Colorado Avalanchen.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!