Zack Kassianille 7 ottelun pelikielto sikamaisesta tempustaan: hän potkaisi Tampa Bay Lightningin Erik Cernakia luistimenterällä rintakehään.

VIDEO: Zack Kassianille 7 ottelun pelikielto – antoi naurettavan selityksen!

Edmonton Oilersin Zack Kassianille 7 ottelun pelikielto ja jättimäiset tulonmenetykset Tampa Bay Lightningin Erik Cernakin potkaisemisesta.

Tampa Bay Lightningin ja Edmonton Oilersin välisessä ottelussa, joka pelattiin ensimmäisenä mainitun kotihallissa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, nähtiin todella likainen ja vaarallinen temppu.

Lightningin Erik Cernak sekä Oilersin kaksikko Zack Kassian & Josh Archibald kaatuivat jään pintaan päällekkäin. Cernak piti Oilers-kaksikkoa hetken aikaa allaan ja noustessaan Kassianilla läikkyi yli: hän potkaisi Cernakia luistimenterällään rintakehän alueelle.

Kyseessä on todella vaarallinen temppu, sillä luistimenterä on kuin veitsenterä ja pienelläkin osumalla väärään paikkaan saattaa olla katastrofaaliset seuraukset.

Tilanteessa ei onneksi tapahtunut mitään sen pahempaa, mutta se ei millään tasolla poista Kassianin tempun törkeyttä. Ja kaiken kukkuraksi Kassian kehtasi vielä vähätellä asiaa ja suoranaisesti valehdella: hidastuskuvia katsoessa on nimittäin päivänselvää, että hän nimenomaan tarkoituksella potkaisee Cernakia – siitä ei ole kahta sanaa – ja siitä huolimatta hän kehtasi ottelun jälkeen väittää jotain ihan muuta.

– Hän piti jalkaani, joten se oli vain reaktionomainen liike. Yritin vain saada hänet pois päältäni – potkaista hänet pois päältäni. Yritin saada jalkani vapaaksi.

– Makasin jään pinnassa jonkin aikaa, muutaman sekunnin verran, ja yritin vain vetää jalkani pois.

Kassianin omat puheet ovat hieman ristiriidassa, sillä ensiksi hän puhuu potkaisemisesta ja sen jälkeen jalkansa vetämisestä pois. Niin tai näin, näillä puheilla ei ole mitään merkitystä, sillä jokainen näkee hidastuksista, että Kassianin puheet ovat sitä itseään.

NHL:n kurinpitäjänä toimivalle George Parrosille, joka on saanut aiemmista ratkaisuistaan paljon kritiikkiä sekä faneilta että entisiltä NHL-pelaajilta, tuo selitys ei mennyt kuin osittain läpi. Parros läiskäisi Kassianille seitsemän ottelun mittaisen pelikiellon ja samalla Oilers-peluri tulee menettämään 166 000 dollaria palkkatuloja:

“Vaikka tunnustamme Kassianin väitteet siitä, että hän yritti päästä pois pelaajakasasta, se oikeuta hänen ratkaisuaan millään tavalla. NHL-pelaajat joutuvat säännöllisin väliajoin tällaisiin tilanteisiin ja poistuvat tilanteesta sekä turvallisesti että sääntöjä noudattaen – asettamatta itseään tai muita pelaajia vakavan loukkaantumisen uhkaamaksi.

On tärkeää ottaa huomioon myös Oilersin väite, ettei potkaisu ollut voimakas. Olemme aina korostaneet sitä, että voimankäyttö on merkittävässä roolissa sekä tuomareiden että meidän (kurinpidon) päätöksissä ja se vaikuttaa rangaistusten pituuksiin.

Tässä tilanteessa on kuitenkin otettava huomioon se, että luistimenterän käyttäminen tahallisesti tai harkitsemattomasti on täysin eri asia kuin kropan tai vartalon käyttäminen, sillä vastustajan viiltämiseen ja vakavaan loukkaantumiseen tarvitaan vain minimaalinen määrä voimaa. Tällaisia tilanteita ei hyväksytä.

Kerrataan vielä: kyse on potkaisemisesta, tämä on hänen neljäs pelikieltonsa 518 ottelun mittaisella NHL-uralla, hän on työehtosopimuksen mukaisesti toistuvasti sääntöjä rikkova pelaaja ja viimeksi hänelle tuomittiin pelikieltoa kahdeksan ottelua sitten.

NHL:n kurinpitoelin on tuominnut Zack Kassianille seitsemän ottelun pelikiellon.”

Tässä NHL:n kurinpidon julkaisema video perusteluista ja siitä, mitä tapahtui:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa