Boston Bruinsin Zdeno Chara ohitti Chris Cheliosin: slovakialaisesta tuli NHL:n historian iäkkäin neljän ottelun pisteputkeen yltänyt pelaaja.

VIDEO: Maaginen Zdeno Chara ohitti Chris Cheliosin – 4 ottelun pisteputki!

Maaginen Zdeno Chara ohitti Chris Cheliosin, kun hän venytti meneillään olevan pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi viime yön NHL-kierroksella.

Boston Bruinsin Zdeno Chara sanoi pari vuotta sitten näkevänsä itsensä seuraavana Jaromir Jagrina ja kyse oli tässä kohtaa totta kai iästä.

– Haluan edelleen kehittyä ja parantaa pelaamistani sekä samanaikaisesti ylläpitää tasoni. Tämä on peli, joka kehittyy hurjaa vauhtia eteenpäin ja sinun on pystyttävä mukautumaan kaikkiin muutoksiin. Näihin juttuihin keskityn ennen jokaista kautta, Chara totesi WEEI:n haastattelussa.

– En osaa sanoa ikää, jolloin aion lopettaa. Jotkut sanovat pelaavansa 45-vuotiaiksi, Jaromir Jagr sanoo pelaavansa viisikymppiseksi. Kun katson Jaromir Jagria ja katson Tom Bradya – näen itseni pelaamassa vielä 46-vuotiaana ja haluan todella tehdä niin.

Kun nyt katsoo Charan tekemistä NHL-jäillä, hänen kahden vuoden takaisissa puheissaan ei ole tippaakaan liioittelua: hän todella voi pystyä pelaamaan NHL:ssä vielä useita vuosia.

Kaiken nähnyt ja kokenut slovakialaisjätti on parhaillaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa, johon hän ylsi, kun hän iski viime yön NHL-kierroksella Boston Bruinsin 2-1-voittomaalin Ottawa Senatorsin verkkoon, ja tuon pisteputken aikana hän on kerännyt tililleen tehot 1+3.

Samalla Charasta tuli NHL:n historian vanhin puolustaja, joka on tehnyt pisteitä neljässä perättäisessä ottelussa.

Charan tarkka ikä on 42 vuotta ja 248 päivää – aiemmin tuota titteliä piti hallussaan muuan Chris Chelios, joka ylsi neljän ottelun pisteputkeen kaudella 2003-04, kun hänellä oli ikää 42 vuotta ja 62 päivää.

Kuluvalla kaudella Chara on pelannut taalajäillä kaikki Bruinsin 25 ottelua, joukkueensa ykköspakkiparissa.

Maaleja Chara on iskenyt pelaamissaan otteluissa viisi, syöttöpisteitä on tilillä seitsemän, tehotilasto näyttää lukemaa +17, joka on kaikista NHL-puolustajista toiseksi paras, ja hän on pelannut keskiarvolta 21:46 ottelua kohden; ei kuulosta kaverilta, joka olisi aivan heti lopettamassa pelaajauraansa.

Tähän mennessä Chara on pelannut NHL:ssä 1 510 runkosarjaottelua, tehnyt niissä tehot 205+449=654 ja hänen koko NHL-uran tehotilasto on +279.

Chara on NHL:n historiassa 21:nneksi eniten NHL-runkosarjaotteluita pelannut pelaaja, ja mikäli hän pelaa kaikki kauden 82 ottelua, nousee hän listalla sijalle 13 – niukasti ohi puolustajalegenda Nicklas Lidströmin. Kaikkien aikojen eniten otteluita pelasi Gordie Howe, joka nähtiin jäällä peräti 1 767 runkosarjaottelussa.

Bruinsin 2-1-voittoon päättyneessä Senators-ottelussa kertaalleen osuneiden Charan ja Brad Marchandin ohella joukkueensa suurin sankari oli 33 kertaa kiekon tielle kiiruhtanut suomalaisvahti Tuukka Rask.

Senators-Bruins-ottelun parhaat palat:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa