Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler tyytyväinen Laineen kriittisiin kommentteihin: vailla sopimusta oleva suomalaislaituri avautui roolistaan kanadalaisseurassa.

Blake Wheeler tyytyväinen Patrik Laineen kriittisiin kommentteihin – “Pelkästään hyvä asia”

Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler tyytyväinen Laineen kriittisiin kommentteihin: hän ei katsonut suomalaisen avautumista ollenkaan pahalla.

Ilman NHL-sopimusta oleva, ja Sveitsin liigassa pelaavan SC Bernin matkassa harjoitteleva, Patrik Laine avautui eilen Iltalehden haastattelussa roolistaan Winnipeg Jetsissä ja siitä, miten se vaikuttaa myös jatkosopimusneuvotteluihin (lue uutinen täältä).

Laine totesi muun muassa seuraavaa:

– On kärkiketjut ja sitten on ollut meidän ketju. Jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa.

Paikallismedia luonnollisesti kiinnostui Laineen kommenteista ja muun muassa The Athleticin toimittaja Murat Ates kysyi Jetsin kapteenina toimivalta Blake Wheeleriltä kantaa suomalaisnuorukaisen avautumiseen. Monessa tilanteessa kapteeni saattaisi antaa tällaisista kommenteista kritiikkiä, mutta viime kausina NHL:n parhaiden kahden suunnan pelaajien joukkoon noussut Wheeler oli vain mielissään Laineen kriittisyydestä.

– On pelkästään hyvä piirre haluta enemmän vastuuta ja peliaikaa. Sanoisin, että ne ovat pelkästään positiivisia asioita. Sitä haluaa kavereita, jotka janoavat lisää, eivätkä vain tyydy nykytilanteeseen.

Wheeler tiedostaa, miten tärkeä pelaaja Laine on Jetsille ja miten kunnianhimoinen suomalaislaituri on.

– Hän on eittämättä yksi meidän parhaista pelaajista ja hän pelaa paljon meidän ykkösylivoimassa. Olemme olleet Top 5 -joukkue tässä liigassa parina viime kautena ja se, mitä Patty tekee, on iso osa menestystämme.

– Hän on nuori kaveri, joka on menestynyt todella hyvin kolmen viime kauden aikana. Tokikaan hän ei tee sitä yksinään – sen voin taata.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa