Yli 2 000 ottelun NHL-tuomari otti kantaa Eakinin ulosajoon ja hänen näkemyksensä ei jättänyt mitään epäilyjen varaan.

Yli 2 000 ottelun NHL-tuomari otti kantaa Eakinin ulosajoon – “Voin pahoin”

Yli 2 000 ottelun NHL-tuomari otti kantaa Eakinin ulosajoon, joka tuhosi lähes yksinään Vegas Golden Knightsin unelman pudotuspelien 2. kierroksesta.

Asiantuntijat ovat olleet poikkeuksellisen yksimielisiä siitä, että tuomariston ratkaisu ajaa Cody Eakin suihkuun San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin välisessä Game Sevenissä oli todella raju virhe.

Näkemykset ovat perustuneet pitkälti sille, että vastaavanlaisia tilanteita nähdään pudotuspeliotteluissa jatkuvasti, eikä tuomio ole koskaan näin raju; tilanteesta olisi tullut antaa lähes poikkeuksetta jokaisen mielestä korkeintaan kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta.

Kuvaavaa oli myös Sharksin Logan Couturen reaktio – hän, kun riensi syyttämään Paul Stastnya tilanteesta, ei Eakinia.

Kaiken kukkuraksi se mahdollisti isoilta osin Sharksin nousun ottelusarjan voittoon, sillä ennen joukkueen viiden minuutin ylivoimaa Golden Knights johti ottelua 3-0-lukemin ja ottelu oli sujunut ensimmäiset 49 minuuttia täysin joukkueen käsikirjoituksen mukaan.

Nyt oman kantansa on tehnyt selväksi ehkä se kaikkein vakuuttavin asiantuntija, huimat 2 165 NHL-ottelua tuominnut ja 12 Stanley Cup -finaalissa tuomarina toiminut Kerry Fraser.

– Voin pahoin. Virheitä tapahtuu ja meistä jokainen on tehnyt niitä, mutta HUITAISUMAINEN poikittainen maila rintakehän alueelle ei ollut tässä tapauksessa pääsyy (Joe) Pavelskin ikävään kaatumiseen/loukkaantumiseen. Stastnyn kanssa tapahtunut ei-tarkoituksellinen kontakti johti ikävään lopputulokseen.

Fraser on nyt siis oman mielipiteensä kertonut ja se on hyvin yksiselkoinen: hänen kymmenien vuosien mittaiseen kokemukseen perustuvan näkemyksen mukaan tilanteesta ei olisi tullut ikipäivänä tuomita suihkukomennusta.

65-vuotias Fraser ilmoitti tuomariuransa päättymisestä marraskuussa 2017.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa