Boston Bruinsin Zdeno Chara aikoo jatkaa uraansa ja siten pitää edelleen kiinni parin vuoden takaisista puheistaan.

43-vuotias Zdeno Chara aikoo jatkaa uraansa – “Haluan edelleen pelata”

43-vuotias Zdeno Chara aikoo jatkaa uraansa, ainakin tällä tietoa, sillä intohimo jääkiekkoa ja NHL:ää kohtaan ei ole kadonnut minnekään.

Muutama vuosi sitten Zdeno Chara kertoi, miten hänen aikomuksenaan on olla “uusi Jaromir Jagr”.

Jagr oli muutaman kuukauden vajaat 46 vuotta, kun hän pelasi viimeisen NHL-ottelunsa ja hän itse asiassa pelaa edelleen 48 vuoden iässä huipputasolla, edustaen Tshekin pääsarjasta pudonnutta Kladnoa.

Toki Jagr on saattanut nyt pelata viimeisen ottelunsa. Näin hän nimittäin kommentoi uransa jatkumista, kun Kladno oli hävinnyt runkosarjan päätösottelussa Litvinoville ja sitä kautta joukkueen putoaminen pääsarjasta varmistui:

– En todella osaa sanoa. Rakastan jääkiekkoa edelleen, mutta tiedän sen olevan vuosi vuodelta vaikeampaa.  Olen tottunut pelaamaan tällaisissa otteluissa paljon paremmin kuin nyt. Autoin aina joukkuettani voittamaan, mutta se ei ole tilanne enää. En ole enää sellaisessa tilanteessa, joten myös nälkäni on luonnollisesti alhaisempi kuin se oli kymmenen vuotta sitten.

– Kaikki riippuu nyt siitä, löydänkö tarkoituksen sille, että jatkaisin uraani. Minun on löydettävä jokin tarkoitus pelaamiselle toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Takaisin Charaan.

Reippaasti yli kaksimetrinen slovakialainen täytti maaliskuussa 43 vuotta ja hän on edelleen sitä mieltä, että pelaaminen jatkuu; ajatukset parin vuoden takaa eivät ole siis muuttuneet mihinkään ja miksi olisivat muuttuneet – vaikka Chara ei ole enää se sama pelaaja kuin hän parhaimmillaan oli, on hän edelleen äärimmäisen tärkeä osa Boston Bruinsin palapeliä ja hän ei ole todellakaan kaukalossa mikään riippakivi, päinvastoin.

– En tietenkään aio mennä asioiden edelle. Elän tässä hetkessä ja uskon, että tulemme pelaamaan jääkiekkoa vielä jollain tavalla tämän kauden aikana, Chara ynnää Sportsnetin haastattelussa.

– Rakastan edelleen tätä peliä, rakastan pääsemistä jäälle sekä kilpailua ja mikäli kaikki on kohdallaan, haluan edelleen pelata.

Chara on pelannut nyt kesken olevan kauden aikana Bruinsin alakerrassa 68 runkosarjaottelua, hän on tehnyt pelaamissaan otteluissa tehot 5+9=14, hänen tehotilastonsa on +26 ja hän on pelannut keskiarvolta ottelua kohden 21:01, mikä on toiseksi eniten koko Bruins-joukkueesta.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa