Disney tekee Mighty Ducks -elokuvat uudelleen!

No nyt! Disney tekee Mighty Ducks -elokuvat uudelleen

Disney tekee Mighty Ducks -elokuvat uudelleen: kyseinen elokuvasarja tuskin lienee kenellekään jääkiekon ystävälle uusi tuttavuus.

Jokainen varmasti muistaa esimerkiksi Lentävän V:n Disneyn 1990-luvulla julkaistuista Mighty Ducks -elokuvista; itse asiassa tuo kyseinen kuvio on nähty muutamaan otteeseen myös NHL-jäillä – on sitten kyse ollut sattumasta tai ei.

Mighty Ducks -elokuvat ovat todellisia kulttielokuvia ja on helppo oikein luvan kanssa väittää, että yhdenkään 1970-, 1980- ja 1990-luvulla syntyneen jääkiekkofanin kohdalla katselukerrat eivät todellakaan ole jääneet vain yhteen.

Jotain elokuvasarjan kulttiasemasta kertoo se, että Disney perusti vuonna 1993 samannimisen NHL-seuran, Mighty Ducks of Anaheimin ja elokuvasarjan kolmannessa osassa nähtiin muun muassa seuran silloinen kapteeni, Paul Kariya.

– Se tapahtui ensimmäisen Ducksissa pelaamani kauden jälkeen (1994-95). En edes muista kuka minulle soitti, mutta he kysyivät haluaisinko olla mukana Mighty Ducks 3 -elokuvassa ja vastasin siihen “mikä ettei”, Kariya muisteli aikanaan Time Magazinelle.

– Muistin ensimmäisessä otoksessani kaikki repliikkini täydellisesti ja olin hyvin ylpeä itsestäni. Sitten ohjaaja sanoi “se oli loistavaa, mutta voisitko laittaa enemmän tunnetta peliin ja olla energisempi” ja sanoin siihen vain, että “näyttelen itseäni ja näin minä puhuisin haastattelussa”.

– Jokaisella kerralla, kun elokuva tulee TV:stä, yksi joukkuekaverini laittaa minulle viestiä ja kertoo, miten huonosti suoriuduin roolistani. Avaan vain sattumanvaraisesti puhelimeni ja siellä on klippi pätkästäni elokuvassa. Mutta sellaisia joukkuekaverit ovat jääkiekossa.

Nyt Discussing Film -sivusto paljastaa, että Disney aikaa julkaista uudet versiot kyseisistä elokuvista ja itse tuotannon on määrä alkaa ensi vuoden helmikuussa, Vancouverissa.

Elokuvasarjan aikanaan luonut Steven Brill on uudelleenfilmatisoinnissa päätuottajana.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa