Nuoret Leijonat eivät ole MM-kisojen voittajasuosikki. Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat järjestetään tammikuussa Tshekin Ostravassa ja Třinecissä.

Nuoret Leijonat eivät ole MM-kisojen voittajasuosikki – asiantuntija listasi kovimmat maat

Nuoret Leijonat eivät ole MM-kisojen voittajasuosikki. Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat järjestetään tammikuussa Tshekin Ostravassa ja Třinecissä.

U20 Leijonat lähtevät Tsekkeihin puolustamaan MM-kultaansa hurjalla ryhmällä, mutta se ei nouse arvostetun The Hockey News -sivuston toimittaja Ryan Kennedyn mielestä kirkkaimpien maiden joukkoon.

Omassa arviossaan Kennedy nostaa maat: Kanadan, USA:n, Venäjän ja Ruotsin turnauksen ennakkosuosikeiksi.

– Kanadalla on erinomainen, liikkuva puolustus sekä hyvä hyökkäys, mutta iso kysymysmerkki löytyy maalinsuulta. Rehellisesti en edes osaa sanoa, ketkä neljä maalivahtia nousevat lopulliseen joukkueeseen.

– USA:lla on hyvä puolustuksen kärki, hyviä hyökkääjiä, erityisesti Oliver Wahlstrom. Ainut ongelma on huippusenttereiden uupuminen. Maalinsuulla ei ole ongelmia, sillä Spencer Knight on luodinkestävä vaihtoehto, jolla on jo fantastiset näytöt kansainvälisistä peleistä.

– Venäjän suurin kysymysmerkki on maalinsuulla. Laittaako Venäjä maalille 17-vuotiaan Jaroslav Askarovin. Hän on isokokoinen maalivahti, teknisesti pätevä ja hän pystyy yksin hoitamaan otteluita. Puolustuksesta löytyy mm. Montrealin varaus Aleksander Romanov, joka on jo valittu aiemmin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

– Neljänneksi ennakkosuosikiksi nostaisin Ruotsin. Heillä on melko hyvä nippu, varsinkin mikäli Adam Boqvist ja Rasmus Sandin liittyvät puolustukseen. Viime vuonna joukkueen ongelmaksi nousi maalinteko, kun joukkue tippui turnauksesta Sveitsille, Kennedy sanoi loppuun.

Leijonat aloittavat MM-kisaurakkansa tapaninpäivänä 26.12, kun vastassa on naapurimaa Ruotsi.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa