Nuoret Leijonat on pääsemässä pelaamaan MM-kisoissa, perustuen paikallisen johtavan terveysviranomaisen kommentteihin.

Nuoret Leijonat on pääsemässä pelaamaan MM-kisoissa!

Nuoret Leijonat on pääsemässä pelaamaan MM-kisoissa! Matka kohti Kanadaa, jossa turnaus pelataan, käynnistyi viime viikonloppuna.

Koronaviruspandemian aikana mikään ei ole yhtä varmaa kuin epävarma.

Se on käynyt ilmi kaiken mahdollisen kohdalla, eikä urheilu ole suinkaan poikkeus tässä suhteessa. Tästä nimenomaisesta syystä nuorten MM-kisojen pelaaminen ei ole sataprosenttisen varmaa, vaikka Nuoret Leijonat ovat jo rapakon toisella puolen.

MM-kisat järjestetään tällä kertaa Edmontonissa, Kanadassa sijaitsevassa Albertan provinssissa, ja juuri nyt tilanne vaikuttaa hyvältä eli toisin sanoen vaikuttaa siltä, että Nuoret Leijonat on pääsemässä pelaamaan MM-kisoissa – aivan kuten luonnollisesti myös kaikki muut mukana olevat kiekkomaat.

– Minä ja tiimini olemme työskennelleet nuorten MM-kisojen järjestäjien kanssa pitääksemme huolen siitä, että protokollat yleisen turvallisuuden osalta ovat kunnossa varmistaaksemme järjestelyjen jatkamisen turvallisella tavalla, Albertan johtava terveysviranomainen Deena Hinshaw toteaa The Starin haastattelussa.

– Olen tehnyt päätöksen antaa heidän jatkaa järjestelytoimia ankaran ja tarkan tilanteen arvioinnin myötä.

Nuorten MM-kisojen kisajärjestäjät ovat toimineet hyvin pitkälti samalla tavalla kuin NHL jatkaessaan viime kautta Edmontonin ja Toronton kuplissa. Juuri tämä on saanut Hinshawin vakuuttumaan tehdyistä toimista, sillä olemassa on konkreettinen esimerkki.

– Me näimme kesällä, että NHL-kauden pelaaminen oli mahdollista ja se ei aiheuttanut minkäänlaisia riskejä paikallisille.

Joukkueet saapuivat kisapaikalle paikallista aikaa sunnuntaina. Itse kisat käynnistyvät kuluvan kuun 26. päivänä, olettaen kaiken sujuvan toivotulla tavalla, joten joukkueilla on riittävästi päiviä pakollisen karanteenin suorittamiseen.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa