Jaromir Jagr osui heti kauden avausottelussaan: hänen ensimmäisen ja viimeisimmän Tshekin pääsarjassa iskemän maalin välinen aika on nyt lähes 31 vuotta.

VIDEO: Jaromir Jagr osui heti kauden avausottelussaan – “Laitan pari sisään, älkää huoliko”

Tshekkilegenda Jaromir Jagr osui heti kauden avausottelussaan, mutta valitettavasti lopputuloksena oli 4-7-vierastappio sarjajohtaja Karlovy Varylle.

Jaromir Jagr oli viime kaudella nostamassa Kladnoa, siis omistamaansa seuraa, takaisin Tshekin pääsarjaan. Runkosarjassa hän pystyi pelaamaan loukkaantumisten vuoksi ainoastaan neljä ottelua, joskin nekin tehoin 1+4, ja karsintasarjassa hän takoi 11 otteluun tehot 10+3=13.

47-vuotias Jagr on aina tunnettu ahkerana harjoittelijana, mutta menneenä kesänä häntä ei näkynyt jäällä tai kuntosalillakaan. Hän pohti loukkaantumistensa myötä uransa jatkoa ja teki päätöksensä vasta Kladnon pelaamien harjoitusotteluiden jälkeen.

Kuten siis arvata saattaa, Jagr päätti jatkaa uraansa, mutta loukkaantumiset eivät ole hellittäneet. Hän joutui jättää väliin joukkueensa kaksi ensimmäistä runkosarjaottelua, mutta hän pääsi vihdoin irti perjantai-iltana, kun kahdella tappiolla kautensa aloittanut Kladno matkasi kahdella voitolla kautensa käynnistäneen Karlovy Varyn vieraaksi.

Kladno koki totaalisen täystyrmäyksen jo avauserässä, joka meni isäntien nimiin numeroin 4-0, ja vaikka vieraat tekivätkin kaikkensa noustakseen taistelemaan ottelun voitosta, ei kiri riittänyt ja loppunumerot kirjattiin isäntien eduksi 7-4.

Yli 22 minuuttia paluuottelussaan peliaikaa kerännyt Jagr, joka nostettiin suoraan Kladnon ykköskentälliseen, onnistui maalinteossa heti kauden avausottelussaan: hän naulasi päätöserässä, aikaan 41:33, joukkueensa 4-6-kavennusmaalin ylivoimalla.

EDIT [21.09.2019, 10:42]: Tällä hetkellä iSport-sivusto on alhaalla ja siksi video ei näy. Voisi kuitenkin olettaa näin ison median kohdalla, että sivusto saadaan melko nopeasti takaisin toimintaan.

Kladno on nyt hävinnyt kuluvalla kaudella kaikki kolme pelaamaansa ottelua, maalieron ollessa 8-18. Jagr onkin pettynyt omistamansa seuran suorituksiin ja hän kutsui joukkuettaan “naiiveiksi koululaiseksi”, viitaten joukkueen tekemiin virheisiin.

Jagrista tuli ottelussa kaikkien aikojen toiseksi vanhin Tshekin pääsarjassa pelannut pelaaja. Se ei kokenutta konkaria juuri kiinnostanut, mutta maaleja hän lupasi tehdä.

– Se ei kiinnosta minua hirveästi. Mutta uskoakseni minulta löytyy edelleen laukaus, joten älkää huoliko – kyllä minä laitan pari sisään, jos pääsen vapaaseen paikkaan, Jagr kommentoi ottelun jälkeen Hokej.cz-sivustolle.

On täysin käsittämätöntä uskoa, että 47-vuotias Jagr maalaa heti paluunsa jälkeen, vaikka hän ei ole pystynyt tekemään viime aikoina käytännössä ottaen yhtikäs mitään treenaamisen osalta.

– Olen treenannut (salilla) viimeisten kahden viikon aikana kerran tai kaksi. Tunsin oloni hyväksi, pelasin melkein kaikki harjoituskauden ottelut ja sitten loukkaannuin, joten jouduin ikään kuin aloittamaan alusta. Mutta ei se valittamalla parane, täytyy vain taistella.

– Ei pelaaminen tuntunut pahalta. Toki en kelannut kaukaloa edestakaisin ylhäältä alas, mutta pystyin pelaamaan täysin omaa normaalia jääkiekkoani.

Kyseessä oli Jagrin ensimmäinen ottelun Tshekin Extraligassa lähes seitsemään vuoteen. Hänelle kirjattiin ottelussa peliaikaa 22:20, maalin ohella hän otti yhden jäähyn ja laukoi yhteensä kolme kertaa kohti maalia.

Jagrin uran ensimmäinen maali Tshekin pääsarjassa näki päivänvalonsa lokakuussa 1988, joten tällä hetkellä hänen ensimmäisen ja viimeisimmän välinen aikaväli on lähes 31 vuotta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa