OHL-vahdin karmiva loukkaantuminen johtaa sääntömuutokseen? 17-vuotias Tucker Tynan olisi voinut menettää henkensä.

VIDEO: OHL-maalivahdin karmiva loukkaantuminen johtaa sääntömuutoksiin?!

OHL-vahdin karmiva loukkaantuminen saattaa johtaa sääntömuutoksiin jääkiekossa, liittyen maalivahtien varusteisiin ja niiden suojaavuuteen.

Pohjois-Amerikan juniorisarja OHL:ssä pelatussa ottelussa Niagara IceDogsin ja London Knightsin välillä nähtiin niin karmaiseva loukkaantuminen, että se johti ottelun keskeyttämiseen.

IceDogsin maalivahti Tucker Tynanin jalka aukesi, vastustajan pelaajan luistimen viillettyä häntä yhteentörmäyksen seurauksena jalkaan, niin pahasti, että hän joutui suoraan leikkauspöydälle; luistin upposi luuhun saakka, osui matkalla valtimoon ja johti vakavaan verenhukkaan.

– Tällaista päätöstä tehdessämme reagoimme Tuckerin loukkaantumiseen sekä siihen, miten pelaajat reagoivat siihen. Me olimme sitä mieltä, että ottelu tulee keskeyttää: Niagaran pelaajat tuntevat hänet (luonnollisesti) hyvin ja osa meidän joukkueen pelaajista on pelannut hänen kanssaan, vastustajajoukkue Knightsin GM Rob Simpson kommentoi ratkaisua.

Zulabet vedonlyöntibonus
Klikkaa kuvaa ^^

Myös IceDogsin kaksi seuraavaa ottelua on peruttu ja ne siirretään myöhempään ajankohtaan.

Leikkaus sujui onneksi hyvin ja 17-vuotias Tynan tulee toipumaan pelottavasta vammastaan, joka täytti jäänpinnan verellä, takaisin täyteen kuntoon.

– Tuckerin leikkaus sujui menestyksekkäästi. Hän on vakaassa tilassa ja sairaalassa. Tie toipumiseen käynnistyy tästä, IceDogs tiedotti myöhemmin samana päivänä.

Tynanin loukkaantuminen saattaa johtaa siihen, että viillonkestävistä varusteista tulee jatkossa maalivahtien osalta pakollisia. Kun NHL-maalivahti Clint Malarchukin kurkku aukesi luistimenviillon seurauksena vuonna 1989, NHL toi todella nopealla aikataululla liigaan pakolliset kaulasuojat, jotka eivät tosin enää nykypäivänä ole pakollisia. The Hockey Newsin toimittaja Matt Larkin pohtiikin, täysin perustellusti, johtaako tämä niin ikään muutoksiin maalivahtien varusteissa.

Tässä vielä video Tucker Tynanin karmaisevasta loukkaantumisesta (ei herkille):

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nappaa itsellesi liVARpoolin paita ja jopa 400€ pelirahaa!

Jaa