Suomalaislegenda Teemu Selänne täytti 50 vuotta!

VIDEO: Jättimäiset onnittelut Finnish Flashille! Teemu Selänne täytti 50 vuotta

Urheiluvedot.com haluaa lähettää jättimäiset synttärionnittelut “Finnish Flashille”: vaikea sitä on uskoa, mutta Teemu Selänne täytti 50 vuotta.

Kaikki ne Teemu Selänteen koko Suomen kansalle tarjoamat hetket tuntuvat aivan kuin eiliseltä.

Esimerkiksi se, kun Finnish Flash rikkoi kauden 1992-93 päätteeksi NHL:n tulokkaiden maaliennätyksen ja asetti sen 76 osumallaan sellaisiin sfääreihin, ettei sitä tulla koskaan rikkomaan.

Tai, kun Selänne pääsi vihdoin ja viimein voittamaan jotain todella suurta pelaajaurallaan, juhliessaan Honda Centerin jäällä vuonna 2007 Stanley Cup -voittoa Anaheim Ducksin paidassa.

Vastahan Selänne pelasi vielä maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Vuodet kuitenkin vierivät todella nopeasti.

Siitä hetkestä, kun Selänne piirsi viimeistä kertaa luistimen piirtonsa kaukaloon virallisen ottelun merkeissä on kulunut jo yli kuusi vuotta ja nyt tällä kenties kaikkien aikojen parhaalla suomalaisjääkiekkoilijalla pyörähti ikää mittariin jo 50 vuotta.

Mutta ehkä juuri Selänteen uskomattoman pelaajauran myötä on niin käsittämättömän vaikeaa ymmärtää, että hänellä on ikää jo 50 vuotta. Nimittäin sen jälkeen, kun Selänne täytti edellisen kerran pyöreitä, hän pelasi vielä 265 NHL:n runkosarjaottelua, teki 78 maalia ja antoi 119 maaliin johtanutta syöttöä. Ja pudotuspeleissä hänet nähtiin 25 ottelussa, tehopistein 9+7=16.

43-vuotiaana hän puolestaan kipparoi Leijonat olympiapronssille Sotshissa ja tuli siinä sivussa valituksi koko olympiaturnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, MVP:ksi.

Ei ole siis mikään ihme, että monet olivat Selänteen lyödessä hokkarit naulaan vankasti sitä mieltä, että Selänteellä olisi ollut edelleen vielä paljon annettavaa jääkiekkoilijana.

Niin poikkeuksellinen jääkiekkoilija ja urheilija Teemu Selänne oli.

Ja voitte olla ihan varmoja siitä, että tämän luonnonlapsen osalta myös seuraavat kymmenen vuotta tulevat olemaan hienoa aikaa, vain hieman eri tavalla.

Alla olevalla videolla Selänne käy läpi pelaajauransa viimeisen kättelyn, mikitettynä:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa