schedule 12 marraskuun 2019 - 22:04

Tampereella nähtiin pelottavannäköinen tilanne, jääkiekon Mestarien liigassa: Zug-pelaaja potkaisi tahallaan Ben Bloodia luistimella naamaan?

Jääkiekon Mestarien liigassa pyörähti käyntiin tiistai-iltana neljännesvälierävaihe ja kaukalossa nähtiin yksi suomalaisseura, kun Tappara isännöi sveitsiläisseura EV Zugia.

Alku ei ollut tamperelaisten osalta todellakaan mairitteleva, sillä ajassa 6:04 vierasjoukkue karkasi jo 2-0-johtoasemaan suomalaispuolustaja Santeri Alatalon ylivoimamaalilla.

Ottelun toisessa erässä Tappara laittoi kuitenkin pystyyn melkoisen ylivoimanäytöksen.

Ensiksi Valtteri Kemiläinen huudatti kotiyleisöä aikaan 27:37, vajaat kolme minuuttia myöhemmin oli Jere Karjalaisen vuoro osua ylivoimalla ja Olavi Vauhkonen siirsi ajassa 39:16 – siis juuri ennen erätaukoa – niin ikään ylivoimalla kirvesrinnat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Valitettavasti Zug onnistui tasoittamaan ottelun päätöserässä vain reippaan kahden ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen. 3-3-lukemat jäivät lopulta myös otteluparin 1. osan lopputulokseksi, joten sveitsiläiset poistuivat kaukalosta, ainakin jollain tasolla, henkisinä voittajina, vaikkakin menettivät ottelussa kahden maalin johtoaseman.

Ottelussa nähtiin myös hurja vaaratilanne, johon CHL:n kurinpidon tulisi eittämättä puuttua jälkikäteen, kun se kerran ottelun saksalaistuomareilta meni ohitse.

Tapparan Ben Blood kävi nimittäin tönäisemässä persuksillaan maassa istunutta Lino Martschinia ja sen seurauksena sveitsiläisen jalka nousi Bloodin kasvoihin. Eikä kyse ollut mistään vahingosta, vaan Zug-laituri selkeästi tavoitteli luistimellaan osumaa Tapparan yhdysvaltalaispelaajaan.

Blood poistui tilanteen seurauksena välittömästi kaukalosta, kasvojaan pidellen.