Bayern München seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailun voittoon

schedule 11 helmikuun 2021 - 22:11
person Niklas Sallinen

Saksalainen Bayern München ja meksikolainen Tigres kohtasivat torstaina seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailun finaalissa. Bayern päihitti edellisellä kierroksella Al Ahlyn 2-0 rutiinivoitolla Robert Lewandowskin kahdella maalilla. Tigres pelasi huomattavasti tasaisemman kamppailun Palmeirasin kanssa, mutta toisen puoliajan alkupuolella André-Pierre Gignacin rangaistuspotku riitti 1-0 voittoon.

Bayern lähti finaaliin selvänä ennakkosuosikkina ja pitivät Tigresin kurissa koko pelin ajan. Joshua Kimmich meinasi siirtää kotijoukkueen johtoon 18. minuutilla upealla oikeanjalan laukauksella vasempaan alakulmaan. VAR tarkastuksen jälkeen kuitenkin todettiin Lewandowskin osallistuneen pelitilanteeseen paitsioasemasta ja maali hylättiin.

Puoliajalle siis siirryttiin 0-0 tilanteessa ja Tigres pysyi pelissä ihmeen hyvin mukana. Toinen puoliaika oli kuitenkin täydellistä saksalaisten hallintaa ja 60 minuutin kohdalla Benjamin Pavard iski ottelun ainokaisen maalin. Tilannetta tarkastettiin hetkenkin aikaa, kun Lewandowski näytti jälleen olevan paitsioasemassa. Maali kuitenkin hyväkyksyttiin tarkastuksen jälkeen.

Vierasjoukkue ei saanut toisella puoliskolla lopulta enää edes yhtä vetoa maalia kohti ja Bayern München sai juhlia kauden kuudetta pokaaliaan.

Kuvalähde: Goal.com