Dortmundin rekordi pelaajahankintojen suhteen on täysin käsittämätön: seura hankkii pelaajia pilkkahintaan ja myy heidät supertähtinä.

Dortmundin rekordi on uskomaton – ostanut tulevat supertähdet pilkkahintaan!

Dortmundin rekordi on melkoisen uskomatonta luettavaa, kun katsotaan saksalaisseuran tekemiä hankintoja 2000-luvun aikana.

Kun seura löytää kerta toisensa jälkeen tulevia supertähtiä pilkkahintaan, ei tuollaista menoa voi kuin ihailla.

Valioliigassa tästä toimii erinomaisena esimerkkinä sensaatiomaisesti vuonna 2016 mestaruuden voittanut Leicester City ja Bundesliigassa tuota huippulöytöjä tekevän seuran titteliä voidaan sovittaa Borussia Dortmundin päähän.

Uskoisitko nimittäin, jos väittäisimme Dortmundin käyttäneen Robert Lewandowskin, Ilkay Gündoganin, Pierre-Emerick Aubameyangin, Marco Reusin, Christian Pulisicin, Ousmane Dembelen, Jadon Sanchon ja Erling Braut Hålandin hankintoihin ainoastaan 83,25 miljoonaa euroa – siis yhteensä?

Uskot tai et, totta se on.

Ja, että tämä raha saadaan konkretisoitua vertailtavaan muotoon, PSG maksoi vuonna 2017 brassitaituri Neymarista 222 miljoonaa euroa eli lähes kolme kertaa enemmän kuin Dortmund edellä mainituista kahdeksasta tähtipelaajasta yhteensä.

Näistä edellä mainituista nimistä Dortmund on tähän päivään mennessä myynyt viisi, yhteishintaan 329,75 miljoonaa euroa.

Seurassa pelaavat edelleen Reus, Sancho ja Håland. Heistä Sanchon markkina-arvo on tällä hetkellä 120 miljoonaa euroa, Hålandin 60 miljoonaa euroa ja Reusin 40 miljoonaa euroa.

Ja jokainen pystynee kuvitella, mihin suuntaan Sanchon ja Hålandin markkina-arvot tällä hetkellä osoittavat.

Eikä näiden huippunimien myynti eteenpäin ole hidastanut saksalaisseuraa käytännössä ottaen millään tavoin, sillä Dortmund nähdään käytännössä ottaen joka vuosi Bundesliigan kärkipäässä ja Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa.

Ei tässä siis voi muuta tehdä kuin nostaa hattua sille scouttaustyölle, jota Dortmundin suunnalla tehdään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa