Håland tehnyt 135 minuuttiin seitsemän maalia – luvassa jotain vielä parempaa?

schedule 3 helmikuun 2020 - 07:02

Erling Braut Håland on pelannut Dortmundiin siirtymisensä jälkeen 135 minuuttia jalkapalloa ja tehnyt sinä aikana käsittämättömät seitsemän maalia.

Vielä reipas vuosi sitten norjalaisseura Moldessa pelannut Erling Braut Håland oli uskomattomassa vedossa kuluvalla kaudella itävaltalaisseura Red Bull Salzburgissa. Hänen käsittämättömät maalimäärät sekä Itävallan kentillä että Mestarien liigassa herättivät Red Bull Leipzigin, Manchester Unitedin ja Borussia Dortmundin kiinnostuksen.

Lopulta tämä 19-vuotias nuorukainen päätyi valitsemaan uudeksi osoitteekseen Dortmundin, eikä hän ole tarvinnut tuota päätöstä katua.

Siirtonsa jälkeen Håland on esiintynyt keltapaidoissa kolmessa ottelussa, pelannut yhteensä 135 minuuttia, laukonut kohti vastustajan maalia kahdeksan kertaa ja tehnyt käsittämättömät seitsemän maalia.

Viikonlopun Bundesliiga-kierroksella Håland oli ensimmäistä kertaa joukkueensa avauksessa, kun Dortmund murjoi Union Berlinin kotikentällään lukemin 5-0. Norjalaisteinitähti iski ottelussa joukkueensa toisen ja viidennen maalin, mutta ottelun jälkeen hän sanoi, ettei ole vielä parhaassa mahdollisessa vedossa.

– En ole vielä sataprosenttisessa vedossa. Minun on päästävä parempaan kuntoon, Håland sanoi AS:n mukaan.

Miettikää: 19-vuotias kaveri on iskenyt 135 minuuttiin seitsemän maalia Bundesliigan tasoisessa huippusarjassa ja hän sanoo, että parempaa on vielä luvassa.

Union Berlinin paidassa pelaava ex-Dortmund-toppari Neven Subotic on yksi Hålandin lukuisista ihailijoista ja hän heitti ottelun jälkeen varsin pelottavan vertailun – siis vastustajien näkökulmasta – mitä tulee Hålandiin.

– Hän on sekoitus Robert Lewandowskia ja Pierre-Emerick Aubameyangia, aikanaan molempien hyökkääjätähtien kanssa Dortmundissa pelannut Subotic hehkutti.

Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!