Oliver Kahn ei antanut pikkulapsille maalia hyväntekeväisyysottelun rangaistuspotkukilpailussa kilpailihenkisyytensä vuoksi.

Kilpailuhenkisyys! Oliver Kahn ei antanut pikkulapsille maalia hyväntekeväisyysottelussa!

Oliver Kahn tunnettiin pelaajana äärimmäisestä kilpailuhenkisyydestä ja hän ei esimerkiksi antanut pikkulapsille maalia hyväntekeväisyysottelussa.

Voittajia on todella vaikea lähteä kritisoimaan, sillä sille on syynsä, että he ovat nousseet urheilun parissa aivan sinne absoluuttiselle huipulle ja myös menestyneet siellä.

Saksalaismaalivahtilegenda Oliver Kahn on voittaja.

Kahn voitti pelaajaurallaan Saksan Bundesliigan kahdeksan kertaa, Saksan Cupin seitsemän kertaa, Saksan liigacupin viisi kertaa, Mestarien liigan kerran, Uefa Cupin kerran ja Saksan maajoukkuepaidassa Euroopan mestaruuden kertaalleen.

Henkilökohtaisella tasolla tämä nykyisin 51-vuotias saksalainen valittiin muun muassa Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi seitsemän kertaa, Euroopan parhaaksi maalivahdiksi neljästi ja Mestarien liigan finaalissa (2000-01), joka siis toi myös sen mestaruuden, hänet nimettiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kahn eli kilpailuvietistään ja pikkujunnujen harmiksi se ei rajoittunut ainoastaan ammattilaiskentille.

Saksalaisesta jalkapallosta kertova kirja nimeltä “Tor!” nimittäin paljastaa Kahnin osallistuneen aikanaan yhdeksänvuotiaiden pikkujunnujen hyväntekeisyysotteluun, tai tarkemmin sanottuna rangaistuspotkukilpailuun, ja kirjan mukaan hän ei päästänyt ainoatakaan rankkaria selkänsä taakse.

Kaiken kukkuraksi kyseessä oli vieläpä lastenkodin lasten pelaama ottelu, mutta Kahnin kerrotaan todenneen, ettei hän yksinkertaisesti pystynyt antaa kenenkään päihittää häntä.

Kahnia kuvastaakin erinomaisesti pelaajana tämä haastattelu, jonka hän antoi aikanaan:

– Käytän usein kehonkieltä osoittaakseni joukkueelleni täydellistä läsnäoloa ja istuttaakseni kunnioitusta, tai jopa pelkoa, vastustajiini. Maalivahdit tarvitsevat elementin hulluutta. Kuka muu seisoisi maalilla (kuin hullu) ja antaisi ihmisten laukoa pallolla naamaan ja mahaan, ajatellen sen olevan siitäkin huolimatta kertakaikkisen mahtavaa?

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa