Pelaajilta upea ele: auttavat hädässä olevia Bundesliiga-seuroja!

Pelaajilta upea ele – auttavat hädässä olevia Bundesliiga-seuroja!

Koronaviruspandemia koettelee juuri nyt jokaista ihmistä, yrityksiä ja seuroja: pelaajat auttavat hädässä olevia Bundesliiga-seuroja leikkaamalla palkkojaan.

Kun koronaviruspandemia pysäytti lähestulkoon kokonaisuudessaan urheilumaailman, lukuisat seurat joutuivat melkoiseen hätätilaan.

Esimerkiksi Ranskan Ligue 1:en presidenttinä toimiva Bernard Caiazzo kertoi, että mikäli valtiolta ei tule merkittäviä tukipaketteja, jopa puolet ranskalaisen jalkapallon ammattilaisseuroista tulee hakeutumaan seuraavien kuuden kuukauden aikana konkurssiin.

Tilanne on uhkaava käytännössä ottaen jokaisen Euroopan huippusarjan kohdalla, sillä seurat tekevät koronaviruspandemian vuoksi valtaisia tappioita: TV-rahoja jää saamatta, yhteistyökumppanit eivät luonnollisestikaan maksa sponsorirahaa ja luonnollisesti sekä otteluliput että kaikki otteluissa myytävät oheistuotteet, oluesta fanituotteisiin, jäävät myymättä.

Bundesliigaa johtava Bayern München lukeutuu maailman vakavaraisimpiin seuroihin, mutta myös bavarialaisilla on omat haasteensa. Seura käytti viime vuonna palkanmaksuun 336 miljoonaa euroa, mikä oli lähes puolet seuran liikevaihdosta.

Nyt Bayernin pelaajat ovatkin päättäneet auttaa saksalaisseuraa suostumalla 20 prosentin palkanalennuksiin, kertoo saksalaislehti Bild.

Tämä liike lähti käyntiin itse asiassa Borussia Mönchengladbachin pelaajien aloitteesta, sillä he ehdottivat ensimmäisinä palkanleikkauksia. Sittemmin perässä ovat seuranneet Bayernin ohella Werder Bremen, Schalke 04 ja Borussia Dortmund. Bayer Leverkusenin pelaajat puolestaan neuvottelevat asiasta parhaillaan seurajohtonsa kanssa.

Dortmund-pelaajien päätös oli Bildin mukaan perustunut ennen kaikkea solidaarisuuteen seuran työntekijöitä kohtaan. Lisäksi myös manageri Lucien Favre ja seurapomot ovat niin ikään toimineet samalla tavoin.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa