Erling Braud Håland pelannut Dortmundin paidassa 59 minuuttia + lisäajat päälle: viimeistellyt käsittämättömät viisi maalia.

VIDEO: Erling Braut Håland pelannut Dortmund-paidassa tunnin – 5 maalia!

Norjalaissensaatio Erling Braut Håland on pelannut siirtonsa jälkeen Dortmundin paidassa tunnin ja tehnyt käsittämättömät viisi maalia.

Kun Borussia Dortmund ryösti itävaltalaisseura Red Bull Salzburgissa hurjia maalimääriä iskeneen Erling Braut Hålandin Manchester Unitedin ja Red Bull Leipzigin nenien edestä, tiedettiin saksalaisseuran osuneen potentiaaliseen kultasuoneen.

Håland oli viimeistellyt Itävallan pääsarjassa 14 otteluun 16 maalia, Itävallan cupissa hän iski yhdessä ottelussa neljä maalia ja Mestarien liigassa kuudessa ottelussa kahdeksan maalia.

Nyt ei kuitenkaan tarvitse enää tarinoida potentiaalisesta kultasuonesta, vaan tuo etuliite “potentiaalinen” voidaan jättää kokonaisuudessaan yhtälöstä pois.

Håland iski Dortmund-debyytissään, jossa hän tuli kentälle 56. peliminuutilla, pelin ollessa tuossa vaiheessa Augsburgin eduksi 3-1, hattutempun ja johdatti joukkueensa 5-3-voittoon.

Hän osui ensiksi 59. peliminuutilla, toisen maalinsa hän viimeisteli 70. peliminuutilla – kyseessä oli ottelun voittomaali – ja unohtumattoman iltansa hän kruunasi 79. peliminuutilla; Håland iski siis 20 minuuttiin hattutempun.

Ja eilen tämä 19-vuotias norjalaissensaatio oli jälleen pitelemätön.

Dortmund johti kotiotteluaan FC Kölniä vastaan 3-1-lukemin, kun Håland vaihdettiin kentälle, vieraiden avattua juuri maalitilinsä. Tällä kertaa Håland ehti olla kentällä seitsemän minuuttia, kun hän iski illan ensimmäisen maalinsa lähietäisyydeltä ja toinen osuma syntyi tasan kymmenen minuuttia myöhemmin.

Håland on nyt pelannut Dortmund-paidassa 59 minuuttia + näiden kahden ottelun lisäajat siihen päälle ja iskenyt käsittämättömät viisi maalia.

Tässä vielä parhaat palat Hålandin esityksestä:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa