Iker Casillas ei halua jättää jalkapalloa.

Iker Casillas ei halua jättää jalkapalloa – pyrkii vaikutusvaltaiseen asemaan

Konkari maalivahti Iker Casillas ei halua jättää jalkapalloa oman peliuran päätyttyä – aikoo pyrkiä Espanjan jalkapalloliiton presidentiksi.

ESPN:n kertoo, että lähteiden mukaan entinen Real Madridin tähtimaalivahti Iker Casillas harkitsisi haastavansa nykyisen liiton presidentin Luis Rubialesin – 42-vuotias Rubiales valittiin ylimpään tehtävään vuonna 2018.

38-vuotias maalivahti ei ole vielä päättänyt peliuraansa ja on edelleen FC Porton kirjoilla, mutta mies ei ole pelannut ainuttakaan ottelua sen jälkeen, kun hän kärsi sydänkohtauksen toukokuussa 2019.

Casillasin kerrotaan tavanneen viime päivinä Espanjan urheilun hallintoelimen Consejo Superior de Deportsin (CSD) kanssa Madridissa.

Lähteiden mukaan espanjalaistähti kertoi ajatuksestaan olla ehdolla seuraavissa vaaleissa jalkapalloliiton presidentiksi – vaalit oli tarkoitus järjestään tämän vuoden syksyllä, mutta Rubiales haluaa vaalien tulevan vastaan aikaisemmin, jotta ne eivät häiritse Espanjan osallistumista EM-kisoihin.

CSD:n on kuitenkin annettava hyväksyntä Rubialesin idealle aikaistaa vaaleja – Espanjan urheilutuomioistuin Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) on jo hylännyt ehdotuksen.

Casillas on pyöritellyt asiaa mielessään jo pitkän tovin ja miettinyt mahdollisia tukimiehiä kampanjaan.

La Liga -presidentti Javier Tebasin kerrotaan antavan tukensa entiselle Espanjan maajoukkueen kapteenille – Tebasin tiedetään kritisoineen Rubialesia edellisistä vaaleista lähtien.

Vähintään 15 prosenttia 140:stä jäsenestä on annettava hyväksyntänsä Casillasin ehdokkuudelle. Kun itse vaalien äänestys starttaa, tarvitsee Casillas yksinkertaisen enemmistön – yhden äänen enemmän kuin Rubiales, mikäli siis ehdokkaina ovat vain nämä kaksi.

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa