Jakub Blaszczykowski pelasti Wisla Krakovan konkurssilta ostamalla perinteikkään kasvattajaseuransa.

Aivan huikeaa! Jakub Blaszczykowski pelasti Wisla Krakovan konkurssilta

Ex-Dortmund-tähti Jakub Blaszczykowski pelasti kasvattajaseuransa Wisla Krakovan konkurssilta ostamalla talousvaikeuksien keskellä olevan seuran omakseen.

Useat urheiluseurat ja urheilijat ovat tehneet upeita asioita lahjoittamalla isoja summia rahaa auttaakseen taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan.

Monet pelaajat ovat myös suostuneet leikkaamaan palkkojaan, mahdollistaen muiden seuran työntekijöiden palkanmaksun.

Vuosina 2007-2016 saksalaisjätti Borussia Dortmundia edustanut Jakub Blaszczykowski teki nyt kuitenkin jotain sellaista, joka hakee vertaistaan: hän pelasti kasvattajaseuransa Wisla Krakovan konkurssilta ostamalla seuran itselleen.

Blaszczykowski palasi puolalaisseuraan helmikuussa 2019 ilmaisella siirrolla Vfl Wolfsburgista. Jo tuossa vaiheessa Wislalla oli talousvaikeuksia, joten 34-vuotias puolalainen auttoi seuraa ottamalla viikkopalkakseen ainoastaan 100 euroa. Lisäksi hän lainasi seuralle rahaa ja tuolla rahalla hoidettiin muiden pelaajien palkanmaksu.

Laiturina ja laitapuolustajana viihtyvän Blaszczykowskin toimet auttoivat Wislaa selviytymään, mutta koronaviruspandemia vei seuran uudelleen pahaan jamaan ja kuten todettua – konkurssin partaalle.

Ostopäätöksen myötä Blaszczykowski tulee toimimaan sekä seuran omistajana että kapteenina, sillä hänen pelaajauransa jatkuu edelleen.

Wisla on yksi Puolan jalkapallohistorian perinteikkäimmistä seuroista. Se on juhlinut Ekstraklasan mestaruutta 14 kertaa ja kolmen parhaan joukossa se on ollut yhteensä 33 kertaa.

Viime ajat ovat kuitenkin olleet krakovalaisseuralle haastavia ja edellinen mestaruus on vuodelta 2011. Kyseessä on myös viimeinen kerta, kun joukkue on sijoittunut liigassa kolmen parhaan joukkoon. Kaudella 2018-19 seura sijoittui yhdeksänneksi.

Myös kausi 2019-2020, joka on tällä hetkellä keskeytettynä ainakin 26. huhtikuuta saakka, on ollut seuralle haastava. Joukkue majailee 16 joukkueen sarjassa 13. sijalla ja matkaa viimeiseen yläloppusarjapaikkaan oikeuttavaan sijaan on kuusi pistettä, kun pelejä on kullakin joukkueella pelaamatta neljä.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa