Manchester City armahdettiin, Leyton Orientia kohtaan ei tunnettu mitään sympatiaa: miten asian laita voi olla näin?

Kommentti: Häpeällistä! Manchester City armahdettiin, Leyton Orientilla eri kohtalo

Manchester City armahdettiin siirtämällä joukkueen Valioliiga-ottelu myöhemmälle ajankohdalle koronatapausten vuoksi; alasarjaseuran kohtalo oli täysin toinen.

Mitä eroa on Manchester Cityllä ja Leyton Orientilla?

No, joukkueiden välissä on muutama sarjataso ja seuroista toinen on upporikas… Toinen ei niinkään.

Ilmeisesti näitä kahta seuraa voi myös kohdella täysin eri tavalla lähes identtisessä tilanteessa.

Kun Leyton Orientin oli määrä kohdata Valioliiga-seura Tottenham syyskuussa Carabao Cupin 3. kierroksella, joukkuetta kohtasi koronakriisi, kun useita joukkueen pelaajia sairastui koronavirukseen. Peli jäi pelaamatta ja Tottenham eteni luovutusvoitolla turnauksen 4. kierrokselle.

Manchester Cityn piti puolestaan kohdata eilisiltana Valioliigassa Everton. Neljä tuntia ennen ottelun alkua julki tuli uutinen, ettei City voi pelata ottelua, koska joukkueessa oli todettu useampi koronavirustartunta. Peli siirrettiin pelattavaksi myöhempänä ajankohtana.

Näin eriarvoinen kohtelu, täysin samankaltaisessa tilanteessa nimenomaan tällaisen maailmanlaajuisen kriisin aikana, on totaalisen ala-arvoista.

Ja, kun sitten mietitään, mitä Tottenhamin kohtaaminen olisi merkinnyt Leyton Orientin pelaajille ja seuralle kokonaisuudessaan, on tämä entistä käsittämättömämpää; tässä, kun tulisi muistaa, että kaikkialla eletään  poikkeusoloissa ja kaiken kukkuraksi Manchester Cityn kaltaisella seuralla olisi paljon realistisemmat mahdollisuudet reagoida tällaiseen tilanteeseen kuin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalla Leytonilla.

Tokikaan en toivo tässä, että City olisi missään nimessä tullut pakottaa pelaamaan Everton-ottelu, vaan peräänkuulutan tasapuolista kohtelua kaikkien sarjojen ja kilpailujen osalta, joissa pelaa samoja joukkueita: toisin sanoen Leytonille olisi tullut tarjota niin ikään mahdollisuus siirtää kenties kautensa isointa otteluaan.

Olisikohan lopputulema mahtanut olla sama kuin Leyton Orientin kohdalla, mikäli Cityn ohjelmassa ollut eilinen ottelu olisi ollut Carabao Cupin semifinaali…

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa