Huuhkajat ei tarvitse lopettaneita pelaajiaan EM-kisoihin, vaikka tarjolla olisikin kovia nimiä.

Kommentti: Huuhkajat ei tarvitse lopettaneita pelaajiaan!

Huuhkajat ei tarvitse lopettaneita pelaajiaan mukaan EM-kisoihin. Uudet tuulet puhaltavat ja ne ovat puhaltaneet jo jonkin aikaa.

Vielä joitain vuosia sitten Huuhkajien selviytyminen arvokisoihin tuntui utopialta. Toivo eli aina karsintojen alussa, mutta lopputulos oli kerta toisensa jälkeen sama.

Ja sitten kuvioihin astui herrasmies nimeltä Markku Kanerva.

“Riven johdolla me mennään kisoihin!”

Unelma muuttui todeksi. Kaikki ne Suomen jalkapallomaajoukkueen vuoksi vuodatetut surun kyyneleet muuttuivat vihdoin ja viimein ilon kyyneliksi.

Huuhkajat selviytyi vuoden 2020, tai tässä kohtaa vuoden 2021, EM-kisoihin.

Eikä kyse ollut todellakaan sattumasta, sillä Huuhkajat voitti myös samaan aikaan oman Kansojen liigan lohkonsa. Ja nyt se tappelee jälleen, tällä kertaa yhden tason verran ylempänä, niin ikään lohkovoitosta.

Lopulta eilisilta ja Pariisin ihme kruunasi kaiken. Hallitseva maailmanmestari Ranska on lyöty, vieläpä kakkosmiehistön voimin. Siinä ei paljon Paul Pogban, Antoine Griezmannin, N’Golo Kanten ja kumppanien kaltaisia kuvia kumarreltu, kun Huuhkajat laittoi maajoukkuedebyytissään osuneiden Marcus Forssin ja Onni Valakarin johdolla Les Bleusin edessään polvilleen.

***

EM-kisojen lähestyessä, ilmassa on ollut paljon kysymyksiä siitä, pitäisikö Perparim Hetemaj’n, Roman Eremenkon ja Niklas Moisanderin kaltaiset nimet tuoda mukaan Huuhkajiin.

Markku Kanervan reaktio oli juuri oikea näihin puheisiin: ovia ei ole suljettu, mutta pelaajien tulee itse ilmoittaa, mikäli he ovat halukkaita purkamaan päätöksensä lopettamisesta.

Toki sen verran on tarkennettava, että edellä mainitusta kolmikosta Eremenko ei ole missään vaiheessa lopettanut maajoukkueuraansa; hänellä on ollut vain muita vaikeuksia, jotka ovat johtaneet siihen, ettei häntä ole nähty maajoukkuepaidassa sitten syyskuun 2016.

Luonnollisesti kyseessä on varsin kova kolmikko, jonka avut tuntee jokainen suomalainen. Hetemaj on valtaisan kokemuksen huippuotteluita Italiasta omaava pelaaja. Moisander pelaa säännöllisesti Saksan Bundesliigassa pelaavan Werder Bremenin paidassa. Eremenko tekee kovaa jälkeä venäläisseura Rostovissa.

Jokaisella näistä nimistä olisi eittämättä annettavaa myös maajoukkuepaidassa, ja tuntuuhan se perin omituiselta sanoa “ei” tällaisille pelaajille, mutta kaikesta huolimatta allekirjoittaneen näkemys on tämä: heidän aikansa maajoukkueessa on ohi ja nyt on syytä mennä sillä miehistöllä, joka meille ne ovet kisakoneeseen avasi.

Toki uudet maajoukkuekasvot ovat asia erikseen, kuten muun muassa Forss ja Valakari. Uusien haastajien mukaantulo on nimittäin osa luonnon normaalia kiertokulkua maajoukkuefutiksen parissa.

Mutta.

Sen sijaan näille jo lopettaneille, tai aiemmin mukana olleille, maajoukkuepelaajille täältä suunnalta lähtee syvä kiitoksen kumarrus menneistä vuosista, mutta nyt Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa puhaltavat uudet tuulet ja ne ovat puhaltaneet jo jonkin aikaa.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord