Otteluohjelma suosii Huuhkajia taistelussa EM-lopputurnauspaikasta.

Kommentti: Ei mitään syytä paniikkiin – otteluohjelma suosii Huuhkajia!

Suomen esitys vieraskentällä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan jätti toivomisen varaa ja paljon, mutta onneksi otteluohjelma suosii Huuhkajia.

Voitto Bosnia ja Hersegovinasta ei olisi vielä taannut Huuhkajille kisalippua EM-lopputurnaukseen, mutta käytännössä ottaen se olisi pudottanut Bosnian ulos taistelusta kisapaikasta, sillä ero maiden välillä olisi kasvanut jo kahdeksaan pisteeseen. Samalla etumatka Liechtensteinin vieraana tasapeliin jääneeseen Armeniaan olisi venähtänyt viiteen pisteeseen.

Jossittelun maailmassa on kuitenkin turha elää: Bosnia oli pelin jokaisella osa-alueella selkeästi Huuhkajia parempi ja eittämättä ansaitsi voittonsa.

Nyt on siirrettävä katseet tulevaan ja se tuleva näyttää Huuhkajien osalta hyvältä, sillä ne kaikkein vaikeimmat pelit ovat jo pelattuina.

Suomi pelaa kaksi seuraavaa ottelua kotonaan, kun ensiksi vierailulle saapuu Armenia ja sitten Liechtenstein. Viimeinen karsintaottelu on puolestaan vieraissa Kreikkaa vastaan.

Bosnia ja Hertsegovina matkustaa seuraavassa pelissään Kreikan vieraaksi, sen jälkeen joukkueella on edessään kotiottelu Italiaa vastaan ja viimeisessä pelissään joukkue kohtaa vieraskentällä Liechtensteinin.

Armenia puolestaan pelaa Suomi-ottelun jälkeen vielä kotona Kreikkaa vastaan ja karsintojen päätöspelissään se matkaa Italian vieraaksi.

Mikäli Suomi voittaa seuraavat kaksi otteluaan, Armenia on varmuudella ulkona. Bosnian täytyisi puolestaan ottaa täydet pisteet sekä Kreikasta ja Italiasta – mikäli se ei pysty tähän, varmistaa Suomi kisapaikan jo ennen päätöskierroksen Kreikka-ottelua.

Ongelmia on mahdollisesti luvassa siinä vaiheessa, jos Suomi kerää kahdesta seuraavasta pelistään vain neljä pistettä.

Vaikka myös Bosnia jäisi neljään pisteeseen, tarvitsee Suomi vierasottelustaan Kreikkaa vastaan voiton – olettaen, että Bosnia hoitaa omassa päätöspelissään Liechtensteinin. Tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaisevat ja näissä peleissä voitot menivät 1-1, mutta Bosnialla on parempi maaliero, kiitos eilisen 4-1-voittonsa.

Kaiken kaikkiaan tilanne näyttää Huuhkajien osalta kuitenkin hyvältä, sillä on vaikea nähdä, että Bosnia keräisi haastavasta vierasottelusta Kreikkaa vastaan ja Italia-ottelusta täyden pistepotin. Jos siis Suomi kykenee kaatamaan sekä Armenian että Liechtensteinin, ja Bosnia jää tasapeliin/häviää joko Kreikalle tai Italialle, EM-kisat kutsuvat Huuhkajia suomalaisen jalkapallon historiassa ensimmäistä kertaa.

Jos ennen EM-karsintoja, tai sitä ennen pelattua Kansojen liigaa, joku olisi sanonut Suomen olevan tässä vaiheessa näin lähellä EM-kisapaikkaa ja kaiken olevan omissa käsissä, moni olisi nauranut.

Vaan ei naura enää.

Ja, jos sitten näissä karsinnoissa kävisikin huonosti, Huuhkajilla on edelleen takaportti EM-lopputurnaukseen Kansojen liigan pudotuspelivaiheen kautta: siellä Suomi on kahden voiton päässä kisapaikasta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa