Koronavirus tulee vaikuttamaan myös pelaajien siirtoihin ja sopimuksiin.

Koronavirus tulee vaikuttamaan myös pelaajien siirtoihin ja sopimuksiin

Koronavirus on johtanut siihen, että lähes koko urheilumaailma on pysähtynyt – kausien keskeyttäminen voi vaikuttaa pahastikin siirtoihin ja sopimuksiin.

Valioliigan ja muiden englantilaissarjojen perjantaiaamuna pitämä hätäkokous johti siihen, että sarjat keskeytettiin ja ottelut jatkuvat aikaisintaan 4. huhtikuuta.

Lykkäys koskee Englannissa kaikkia neljää ammattisarjaa, Valioliigaa, FA:n sarjoja, EFL:ää ja WSL:ää – myös akatemiat ja nuorten sarjat keskeytettiin.

Koronavirus voi pakottaa jalkapalloseurat pelaamaan kaudet loppuun ilman avainpelaajiaan, mikäli otteluita ei ehditä pelata siihen mennessä, kun sopimukset ja lainasopimukset päättyvät – tämän lisäksi virus voi vaikuttaa pahasti kesän siirtoikkunaan.

Esimerkki: Jos Valioliiga jatkuu aina kesäkuun yli, pelaajien, joiden sopimukset päättyvät 30. kesäkuuta, olisi allekirjoitettava uudet sopimukset edustaakseen nykyisiä seurojaan.

Myös jo sovittujen lainasopimuksien kohdalla voi tulla ongelmia.

Muun muassa Chelsean Willianin, Pedron ja Olivier Giroudin, Manchester Cityn David Silvan, Tottenhamin Jan Vertonghenin ja Liverpoolin Adam Lallanan sopimukset päättyvät 30. kesäkuuta.

Voidaan myös olettaa, että viruksella tulee olemaan samankaltaisia vaikutuksia myös muissa lajeissa.

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa