Zlatan jätti LA Galaxylle jäähyväiset hyvin zlatanmaiseen tyyliin, kun hän ilmoitti "matkansa jatkuvan".

KUVA: Zlatan jätti LA Galaxylle jäähyväiset tyylillään – “Tulin, näin, valloitin”

Nyt se on varmaa – Zlatan Ibrahimovicin peliura jatkuu jossain muualla kuin MLS:ssä. Zlatan jätti LA Galaxylle jäähyväiset tyylillään.

Zlatan Ibrahimovic on eittämättä yksi jalkapallo- ja urheilumaailman värikkäimmistä persoonista.

Hänellä on valtava itseluottamus, hän ei pelkää kertoa ääneen, jos ja kun hän on hyvä, hän puhuu ylipäätään suunsa aina puhtaaksi ja siihen päälle Zlatan on äärimmäisen hyvä jalkapalloilija – jopa yksi aikamme parhaista, ainakin omalla pelipaikallaan.

Viimeiset kaksi kautta Zlatan on ihastuttanut MLS:ssä.

Nykyisin 38-vuotias ruotsalainen pelasi Galaxyn paidassa kaiken kaikkiaan 56 MLS-ottelussa, joista hän aloitti 53, ja teki niissä käsittämättömät 52 maalia sekä syötti siihen päälle 17 maalia.

Päättyneellä MLS-kaudella, jona LA Galaxy ylsi MLS:n pudotuspeleihin, Zlatan oli kertakaikkisen pitelemättömässä vireessä, tehden 29 otteluun 30 maalia ja alustaen seitsemän.

Nyt kokenut hyökkääjä on kuitenkin päättänyt jättää Los Angeles Galaxyn taakseen ja hän teki sen erittäin zlatanmaiseen tapaan.

– Tulin, näin, valloitin. Kiitos LA Galaxy, että saitte minut tuntemaan olevani elossa jälleen. Teille Galaxy-faneille – te halusitte Zlatanin ja minä annoin teille Zlatanin. Olkaa hyvät. Tarina jatkuu… Nyt menkää takaisin katsomaan baseballia, Zlatan kirjoitti Facebook-sivullaan.

Viestissään Zlatan ilmoitti siis, ettei hänen pelaajauransa ole vielä ohitse, vaikka myös sellaisia huhuja on ollut liikenteessä.

Mitä todennäköisimmin ruotsalaisella on edessään paluu Italian Serie A:han, johon hänet on yhdistetty kaikkein vahvimmin. Isokokoisen ruotsalaishyökkääjän huhuttiin jo aiemmin olevan lähellä sopimusta Bolognan kanssa ja sitten ex-seuransa AC Milanin kanssa, minkä MLS-pomo möläytti julkisesti, mutta hänet on yhdistetty myös Manchester Unitediin – seuraan, josta hän siirtyi MLS:ään.

Zlatan olisi eittämättä halunnut laittaa jäähyväisensä muotoon “tulin, näin ja voitin”, mikä on Julius Caesarin lausahdus antiikin Rooman ajoilta, sillä hän on tottunut voittamaan lähes poikkeuksetta joka maassa ja joka seurassa, missä hän pelaa, mutta Los Angelesissa tätä ei tapahtunut.

Euroopassa Malmöä, Ajaxia, Juventusta, Inter Milania, FC Barcelonaa, AC Milania, PSG:tä ja Manchester Unitedia edustanut Zlatan jätti myös kentällä hyvin zlatanmaiset jäähyväiset, kun Galaxy oli pudonnut pudotuspeleissä paikallisvastustaja Los Angeles FC:lle: hän otti verbaalisesti yhteen vastustajan fanin kanssa ja poistui pukusuojaan etumustaan esitellen (katso video täältä).

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa