Aritz Adurizin upea ura ohi: uran piti päättyä tarunhohtoisella tavalla, vaihtui leikkauspöytään.

Bilbao-legenda Aritz Adurizin huikea ura ohi – tarunhohtoinen loppu vaihtuu leikkauspöytään!

Bilbao-legenda Aritz Adurizin upea ura on valitettavasti ohi: 39-vuotias konkari ei saanut mahdollisuutta pelata edes kautta loppuun.

Valtaosan ammattilaisurastaan La Ligassa pelaavan Athletic Bilbaon paidassa viettänyt Aritz Aduriz joutuu jättämään jalkapallokentät lopullisesti taakseen lonkkavamman vuoksi.

– Eilen lääkärit käskivät minut tapaamaan kirurgia välittömästi. He sanoivat, että lonkkaani täytyy vaihtaa tekonivel ja minun on keskityttävä sen jälkeen elämään jokapäiväistä elämää niin normaalisti kuin pystyn, Aduriz kertoo Twitter-kanavallaan.

– Valitettavasti kehoni on ilmoittanut, että nyt riittää.

– En voi auttaa joukkuekavereitani haluamallani tavalla tai siten kuin he olisivat ansainneet, mutta sellaista ammattilaisurheilijan arki on kaikessa yksinkertaisuudessaan.

39-vuotiaan baskilegendan oli määrä saada tarunhohtoinen päätös pelaajauralleen, sillä Athletic Bilbao selviytyi tämän kauden Espanjan Cupin finaaliin ja siellä vastustajaksi asettuu seuran arkkivihollinen, Real Sociedad. Valitettavasti Adurizin lonkka ei olisi kestänyt mitä ilmeisimmin enää otteluakaan, joten tarina sai huomattavasti surullisemman päätöksen.

Aduriz pelasi ammattilaisurallaan upeat 573 seurajoukkueottelua, teki niissä 219 maalia ja syötti 49 maalia. Athleticissa hän pelasi 405 ottelua ja maalinteossa hän onnistui 172 kertaa.

Athletic Bilbaon lisäksi Aduriz edusti pelaajuransa aikana myös Valenciaa, Mallorcaa ja Real Valladolidia. Hän on 158 La Liga -maalillaan Espanjan pääsarjan historian 18. paras maalintekijä ja aktiivipelaajista hänen edellään ovat ainoastaan FC Barcelonan Lionel Messi, joka johtaa kyseistä tilastoa, sekä Real Madridin ranskalaishyökkääjä Karim Benzema.

Maajoukkuetasolla Aduriz oli Espanjan matkassa vuoden 2016 EM-kisoissa. Lisäksi hänet nähtiin myös baskimaajoukkueen paidassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa