FC Barcelona antoi potkut valmentajalleen Ernesto Valverdelle ja palkkasivat tilalle tiki-taka-jalkapalloon filosofiansa perustavan Quique Setienin.

FC Barcelona antoi potkut Ernesto Valverdelle – Quique Setien uusi valmentaja!

FC Barcelona antoi potkut Ernesto Valverdelle. Seuralegenda Xavin kieltäydyttyä tehtävästä katalonialaisseura nimesi uudeksi valmentajakseen Quique Setienin.

Mikäli FC Barcelonan fanien mielipidettä olisi kysytty, olisi Ernesto Valverde saanut jo aikapäiviä sitten potkut seuran peräsimestä; monille järkyttävä sulaminen viime kevään Mestarien liigan semifinaalivaiheessa Liverpoolia vastaan oli viimeinen niitti.

Eikä kyse ole ollut pelkästään tuloksista, sillä FC Barcelona onnistui kuitenkin voittamaan viime kaudella esimerkiksi La Ligan mestaruuden, vaan ennen kaikkea Valverden käyttämästä pelityylistä ja ylipäätään esityksistä kentällä.

Vielä Supercopa de Espanan välierätappion jälkeen mediaraportit kertoivat Barcelonan johtoportaan haluavan jatkaa yhteisellä reitillä Valverden kanssa, sillä tappiosta huolimatta joukkueen esitys kentällä oli rohkaiseva. Tiedä sitten, oliko näissä raporteissa mitään perää vai muuttuiko Valverden asema viime päivien aikana syystä tai toisesta, mutta joka tapauksessa hänet irtisanottiin.

Valverden potkuista alettiin puhumaan tosissaan viikonlopun aikana ja itse asiassa FC Barcelonan seurajohto lähestyi seuralegenda Xavia, tarjoamalla tälle tiettävästi kahden ja puolen vuoden sopimusta. Toisin sanoen Blaugrana halusi tuoda qatarilaisseura Al Saddia valmentavan Xavin Valverden korvaajaksi, mutta Xavi kieltäytyi kunniasta: hän ei tiettävästi halunnut jättää Al Saddia kesken kauden.

– En aio edes yrittää piilotella sitä, ettenkö haluaisi jossain vaiheessa uraani valmentaa Barcaa, mutta juuri nyt minun keskittymiseni on Al Saddissa, Xavi totesi Forbesin mukaan viikonlopun aikana.

Niinpä Barcelonan seurajohdon oli käännettävä katseensa muualle ja lopulta korvaaja löytyi: Valverden paikalle siirtyy entinen Real Betis -manageri Quique Setien.

Setien valmensi Real Betisiä vuodet 2017-19, kunnes päätti viime kauden päätteeksi jättää työtehtävänsä, ja hänen huhuttiin itse asiassa siirtyvän Barcelonan peräsimeen jo vuosi sitten. Ennen Betis-pestiään tämä 61-vuotias entinen keskikenttäpelaaja valmensi Las Palmasia niin ikään kahden kauden ajan.

Setienin tiedetään olevan erittäin viehättynyt FC Barcelonan “johancruyff-tyyliseen” jalkapalloon, joten Blaugranan faneille on eittämättä luvassa sitä herkkua, minkä perään he huusivat enemmän tai vähemmän koko Valverden kaksi ja puoli vuotta kestäneen aikakauden ajan.

– Quique Setien on FC Barcelonan uusi valmentaja. Tämä Cantabrian mies tulee Barcaan valmennettuaan aiemmin Racing Santanderia, Poli Ejidoa, Logronesia, Lugoa, Las Palmasia ja Real Betisiä, joka oli hänen viimeisin seuransa kaudella 2018-19, seuran tiedotteessa kerrottiin.

– Hän on ollut läpi uransa pallonhallintaan ja hyökkäyspeliin perustuvan jalkapallon kannattaja, joka viehättää fanejamme.

Setien allekirjoitti FC Barcelonan kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen.

Barcelonan uudella managerilla on edessään heti melkoinen haaste, sillä joukkueen ykköskärki Luis Suarez on polvivamman vuoksi sivussa ainakin neljä kuukautta; katalonialaisseuran on huhuiltu olevan Interin Lautaro Martinezin ja Los Angeles FC:n Carlos Velan perässä, etsiessään korvaajaa uruguaylaistähdelleen.

Barcelona jakaa tällä hetkellä La Ligan piikkipaikan Real Madridin kanssa, kerättyään kasaan 40 pistettä 19 ottelusta ja Mestarien liigan pudotuspelien 1. kierroksella vastaan astelee niin ikään kuluvalla kaudella valmentajaa vaihtanut Napoli.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa